Студена крем супа от тиквички и авокадо


Студена крем супа от тиквички и авокадо

Тараторът е основа на всяко лятно меню. Може би и затова студените супи, като например испанската студена супа Гаспачо, бързо набират популярност и почитатели. Студената крем супа от тиквички и авокадо е също много добра идея за горещите летни дни, когато тиквичките са в изобилие и често се чудим какво ново да приготвим с тиквички.

Необходими продукти:

2 броя тиквички

1 брой авокадо

1/2 лимон

1 ч.ч. кисело мляко

1/2 връзка копър

1/2 ч.ч. орехи

500 мл. бульон

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за студена крем супа от тиквички и авокадо е подготовката на тиквичките. Измивате ги, обелвате ги и ги нарязвате на едри кубчета. Варите тиквичките до пълно омекване в бульона. По-добре е да ползвате приготвен от вас домашен бульон, за да бъде по-натурален вкуса му, но ако нямате такъв може да ползвате и кубче бульон. След като тиквичките се сварят ги изваждате от бульона, в който са врели.

Пасирате сварените тиквички, заедно с обеленото авокадо, киселото мляко, сока на лимона и ½ чаена лъжица сол. Може да пасирате с пасатор, или пък с кухненски робот. Ако получената каша е много гъста добавяте 1-2 черпака от бульона, в който са врели тиквички, за да я разредите. Готовата супа прибирате в хладилника за да се изстуди напълно.

Преди сервиране поръсвате всяка порция студена крем супа от тиквички и авокадо със ситно нарязани копър и орехи, а любителите на чесън може да добавят и някоя друга скилидка счукан чесън.

Може да сервирате студената крем супа от тиквички в купички, но ако искате да впечатлите вашите гости може да ползвате за сервиране и халби за бира.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама