Свинско бонфиле с ментов сос


Свинско бонфиле с  ментов сос

Обичаме мента, затова решихме да споделим с вас тази интересна рецепта от приятелите ни vremezagotvene.bg.

Необходими продукти:

1 свинско бонфиле

зелен пипер

черен пипер

бял пипер

сол

30 мл зехтин

стрък мента или джоджен

за ментовия сос:

2 с. л. мед

50-100 мл мента

листа прясна мента

 

Начин на приготвяне:

Обезципете свинското бонфиле. Натрошете зърната пипер. Овкусете месото със сол и пиперите, като натискате с длани, за да потънат в месото. Оставете филето да поеме солта и ароматите.

Сложете голям дълбок тиган да загрява. Налейте 30 мл зехтин. Когато мазнината загрее, сложете филето. Прибавете и един стрък свежа мента или джоджен. Почти веднага обърнете няколко пъти, докато побелее и се запечата. Сложете капак и допечете от всички страни.

Сложете на котлона малък дълбок съд за ментовия сос. Сипете в него 2 с. л. мед, леко да се карамелизира. Прибавете 50-100 мл мента за цвят. Сосът трябва да заври и да се сгъсти. Нарежете на ситно листа прясна мента и ги прибавете към края, за да са свежи и ароматни.

Нарежете готовото изпечено филе на дебели шайби. Сервирайте го със сос, резен зелен лимон и стрък прясна мента.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама