Топ 10 трика от кулинарните курсове


Топ 10 трика от кулинарните курсове
Снимка: iStock/Guliver

Много жени обичат да прекарват време в кухнята, бе да имат амбиция да се развиват в ресторантьорския бизнес. Така че, ако обичате да приготвяте вкусни и красиви ястия, да изпробвате нови рецепти и трикове, то сте попаднали на правилното място. Ето кои са основните тънкости, които биват преподавани на всички готварски курсове.

1. Овесът не е единственият здравословен вариант за мързелива закуска. Ако добавите 2 чаши вода към чаша елда и я оставите да се накисне през нощта, тя ще набъбне и ще стане годна за консумация, докато все още е сурова. След това само трябва да добавите всички продукти, които обичате като мляко, горски плодове, ядки, канела или кардамон.

2. Ако искате да направите ароматно масло с пресни билки, първо накиснете подправките в оцет за няколко часа. По този начин ще убиете бактериите и пресните растения няма да започнат да гният с времето.

3. Ако имате нужда от лимонова кора за някакво ястие, но не знаете какво да правите с останалата част от лимона, направете лимонова извара. Това е лек крем с лимонов сок, който е идеален като пълнеж за сладкиши, дори и палачинки.

4. Ако правите бульон, не слагайте месото в тенджерата, докато водата още е студена. Соковете, които месото отделя в студената вода, се коагулират, когато водата заври (защото това е животински протеин) и в резултат на това те плуват върху повърхността на водата, създавайки пяна. За да направите прозрачен и здравословен бульон, сложете месото във водата, когато температурата на водата стане достатъчно гореща и започне да кипи.

5. За да направите палачинките с извара по-пухкави, просто трябва да прецедите изварата през фино сито. А за съвсем съвършена текстура - заменете пшеничното брашно с оризово. В този случай палачинките ще поддържат формата си по-въздушна, ще имат по-малко калории и ще се сдобият с вкусна златиста коричка.

ПАЛАЧИНКИ С ИЗВАРА

6.  Галетата не е единствената ви възможност, когато искате да изпържите месо или риба. Можете също така да използвате корнфлейкс, царевична каша и картофен чипс.

7. За сочни и диетични кюфтета, заменете част от каймата с висококачествена извара или кисело мляко. Няма нужда да слагате хляб.

8. Ако трябва да работите с лепкави продукти като мед, сироп или фъстъчено масло, потопете лъжицата или мерителната чаша в малко олио. По този начин всеки лепкав продукт ще се „източи” по-бързо, ще има по-малко загуби, а миенето на съдове също ще бъде по-лесно.

9. Когато добавяте подправки към ястие, използвайте пръстите си вместо лъжици. И трябва да държите ръката си високо над ястието, не защото изглежда готино, а защото предотвратява натрупването на подправките само на едно място.

10. Когато добавяте дресинги към зелени салати, първо трябва да добавите сол. Солта помага за отварянето на аромата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама