Палачинки с извара


Палачинки с извара
Снимка: snejanaatanasov.com

Рикотените палачинки напоследък са супер популярни. Тъй като италианското сирене се произвежда по технология, която е много близка до тази, по която се получава българската извара, в тази рецепта рикотата е заменена с извара. Ако ви се вижда суха като суровина, може да е 50/50 извара и крема сирене.

Необходими продукти:

2 яйца

1/2 кофичка извара

125 гр крема сирене

150 мл прясно мляко

5 с.л. брашно

1 пакетче бакпулвер

ванилия

сол

Начин на приготвяне:

Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват заедно с изварата, след това се добавя млякото. Бърка се до получаване на хомогенна смес. Прибавя се брашното, ванилията, бакпулвера и солта. Отново се бърка.

В друга купа, най-добре медна (важно е да е суха), разбийте белтъците на сняг. Може да добавите няколко капки оцет/лимонов сок за стабилизиране на белтъците, за да станат по-пухкави. Колкото по-добре разбиете белтъците, толкова по-пухкави ще са палачинките.

Когато белтъците са готови, ги добавяте на части към другата смес и с бавни движения разбърквате, не с миксер!

Използвайте загрят тиган, който сте намазнили или сте напръскали със спрей олио.

Поднесете палачинките с мед, шоколад, сладко, плодове...

Източник: snejanaatanasov.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички