Топят се в устата: Бразилски хлебчета БЕЗ глутен


Топят се в устата: Бразилски хлебчета БЕЗ глутен
Снимка: iStock

Ако сте опитвали бразилски хлебчета в ресторант и сте влюбени във вкуса, ето как да си ги направите сами в домашни условия.

Необходими продукти за бразилските хлебчета:

1/2 чаша пълномаслено прясно мляко

1/4 чаша рапично масло

1 чаша брашно от тапиока

1/2 чаена лъжичка сол

1 голямо яйце

1/4 чаша прясно настърган чедър

1/4 чаша прясно настърган пармезан

По желание: допълнително сирене за поръсване отгоре и всякакви билки/подправки, които искате да добавите. Опитайте розмарин и/или чесън на прах

Още: Всички полудяха по тази рецепта за хрупкави ньоки (ВИДЕО)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте тава с хартия за печене или намажете форма за мъфини с масло.

Сложете млякото и маслото в малка тенджера и загрейте, докато започне да къкри, и махнете от огъня.

Сложете брашното от тапиока и солта в купа, изсипете горещото мляко и маслото отгоре. Разбъркайте добре, за да се смесят. Добавете яйцето, чедъра, пармезана и отново разбъркайте.

Оформете тестото на топчета (горе-долу с размер на голф топка) и ги поставете върху тавата, покрита с хартия за печене или формата за мъфини. Печете, докато се надуят и станат леко златисти отвън. Времето варира в зависимост от размера, но обикновено е около 15 минути.

Още: Енчилада за нула време: Лесна и бърза рецепта

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички