Ако сте опитвали бразилски хлебчета в ресторант и сте влюбени във вкуса, ето как да си ги направите сами в домашни условия.
Необходими продукти за бразилските хлебчета:
1/2 чаша пълномаслено прясно мляко
1/4 чаша рапично масло
1 чаша брашно от тапиока
1/2 чаена лъжичка сол
1 голямо яйце
1/4 чаша прясно настърган чедър
1/4 чаша прясно настърган пармезан
По желание: допълнително сирене за поръсване отгоре и всякакви билки/подправки, които искате да добавите. Опитайте розмарин и/или чесън на прах
Още: Всички полудяха по тази рецепта за хрупкави ньоки (ВИДЕО)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте тава с хартия за печене или намажете форма за мъфини с масло.
Сложете млякото и маслото в малка тенджера и загрейте, докато започне да къкри, и махнете от огъня.
Сложете брашното от тапиока и солта в купа, изсипете горещото мляко и маслото отгоре. Разбъркайте добре, за да се смесят. Добавете яйцето, чедъра, пармезана и отново разбъркайте.
Оформете тестото на топчета (горе-долу с размер на голф топка) и ги поставете върху тавата, покрита с хартия за печене или формата за мъфини. Печете, докато се надуят и станат леко златисти отвън. Времето варира в зависимост от размера, но обикновено е около 15 минути.