Трикове при правенето на вкусна лютеница


Трикове при правенето на вкусна лютеница
Снимка: iStock

Надали има българин, който да не обича лютеница. Все пак, всички помним вкуса от едно на време на парче топъл хляб, намазан обилно с лютеницата на баба и поръсен със сирене. В търговската мрежа може да се намери наистина огромно разнообразие от различни бурканчета, запечатали вкуса на родната лютеница. Но нищо не може да се сравни с ароматната червена смес, приготвена у дома. Всичко, от което имате нужда, са няколко килограма зеленчуци, търпение и тези трикове.

Спазвайте пропорциите

Чушките са основата на ястието. Обемът на чушките трябва да бъде повече от половината. Независимо дали сте избрали да направите лютеница само от чушки и домати, или ще добавите и патладжан, не намалявайте количеството на чушките.

Избирайте месести сортове

Най-хубава лютеница става с високо качество, узрели, месести и ароматни. Най-добре е да използвате сорта капия, но и сладките камби могат да ви свършат работа. избягвайте чушките с тънка кожа, тъй като се белят трудни и са леко горчиви.

Почиствайте чушки добре

Знаем колко досадно може да бъде чистенето на печени чушки. Един трик от нас - поставете още топлите печени чушки в плик и завържете. Изчакайте няколко минути и ще видите, че благодарение на парата чушките ще са почти обелени. Не забравяйте да махнете и семките, защото те придават горчивина на лютеницата.

Бъркайте постоянно

Пюрето се пържи при непрекъснато разбъркване, докато водата се изпари. Лесно е да се провери готовността - ако прекарате лъжица по повърхността на сместа, трябва да остане следа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама