Венец с кайма и карфиол


Венец с кайма и карфиол

Много, много вкусно ястие! Ароматно, сочно и много апетитно, с любимия карфиол.

Необходими продукти:

500 г кайма смес (телешка и свинска плешка)

1 глава лук

3 скилидки чесън

1/2 ч.л. ретро (едрозърнеста горчица)

2 филии намокрен хляб

връзка магданоз

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. ронена чубрица

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. риган

1 яйце

черен пипер

сол

 

малка глава карфиол

1 ч.л. сол

 

продукти за сосa:

50 г масло

2 с.л. с връх брашно

125 мл. пилешки бульон

125 мл. прясно мляко

1/4 ч.л. индийско орехче

черен пипер

100 г краве сирене

 

100 г настърган Пармезан

100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Смесете в купа всички съставки за каймата, заедно с нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете 3 с.л. вода и я омесете хубаво с ръка.

Измийте карфиола, отделете розичките и ги сварете за 5 минути във вода с 1 ч.л. сол. Отцете ги.

В тиган стопете маслото, добавете брашното и бульона, като бъркате непрекъснато. Накрая налейте и прясното мляко. Сосът започва да се сгъстява. Подправете го с индийско орехче и черен пипер. Накрая натрошете сирене в соса.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сглобяване на венеца:

Аранжирайте каймата във формата за печене, като оставите дупка по средата.

Подредете розичките карфиол в нея и залейте цялото ястие със соса.

 

Печете 30 минути, след което поръсете с настърганите Пармезан и кашкавал и допечете за още 10 минути. Поднесете ястието топло.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама