Запечено пилешко с киноа, броколи и гъби


Запечено пилешко с киноа, броколи и гъби

Това е от този тип уютни, вкусни блюда, с които си наливаш чаша бяло вино и се наслаждаваш на ароматите.

Необходими продукти:

1/2 голяма ч.ч. киноа

1 и 1/2 голяма ч.ч. бульон

връзка пресен лук

2 скилидки чесън

7-8 бр. големи гъби

1 пеперуда пилешки гърди

50 мл. зехтин

1 ч.ч. прясно мляко

200 мл. майонеза Краси

4-5 с.л. гъсто кисело мляко

черен пипер

сол

1 средно голяма глава броколи

1 ч.л. сол

100 г сирене Чедър

100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сварете розичките броколи за 5 минути в тенджера с вода и 1 ч.л. сол. Отцедете ги.

Нарежете пресния лук и чесъна на ситно, сложете ги в тиган и ги задушете в зехтина с малко водичка. Добавете нарязани на филийки гъби и ги задушете, докато омекнат и потъмнеят леко. През това време нарежете пилешкото месо на малки парчета и го добавете при другите продукти в тигана. Запържете го, докато омекне и потъмнее. Поръсете с черен пипер и сол. Налейте прясното мляко, добавете майонезата и киселото мляко и разбъркайте соса добре. Кипнете го и изключете котлона. Сложете и броколите в тигана и внимателно разбъркайте.

Сварете киноата в тенджера с чаша и половина бульон, докато поеме течността и увеличи обема си.

Сглобете касерола като поставите в тавичка 1/2 от киноата.

Отгоре излейте половината от пилешкото с броколи и гъби в сос.

Отново сложете половината киноа и завършете с втората половина от пилешкото с броколи и гъби в сос.

Поръсете обилно с настъргано сирене Чедър и кашкавал и запечете ястието в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.

Поднесете топло.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама