Защо хитрите домакини винаги слагат този зеленчук в тигана, когато пържат риба


Защо хитрите домакини винаги слагат този зеленчук в тигана, когато пържат риба
Снимка: iStock

Много домакини не обичат да пържат риба. И това не е случайно. Приготвянето на пържена риба има един основен неприятен недостатък - появата на лоша миризма у дома.

Но опитните домакини знаят как може да се избегне тази неприятна ситуация с помощта на един зеленчук.

Зеленчукът, който премахва лошата миризма при пържене на риба

Накисване на суровата риба в разтвор на оцет е може би най-популярният метод за неутрализиране на лошата миризма, която се появява при нейното пържене.

Но има по-лесен начин за постигане на този резултат и най-хубавото е, че той не включва продукти, които биха се отразили неблагоприятно върху вкуса на ястието.

С този трик ще изпържите рибата без да умирисвате дома си 

В случая опитните домакини използват картофи. Те просто добавят няколко тънки резенчета от този зеленчук във врялото олио.

Това е достатъчно, за да се предотврати появата на неприятна миризма на пържена риба из целия апартамент.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама