Здравословни лакомства за Хелоуин


Здравословни лакомства за Хелоуин

Обикновено на Хелоуин се ядат много сладки и калорични лакомства, но ние ви предлагаме тази година да предложите на гостите си нещо здравословно. Разбира се, ако смятате утре, 31 октомври, да организирате парти.

Подбрахме няколко зловещи и тематични рецепти, които са вкусни, полезни и бързи, така че ще имате достатъчно време, за да се маскирате в желания образ (тук може да видите няколко идеи).

Ябълкова мумия


Изключително лесно – просто вземете няколко ябълки и ги обелете по този начин. Накрая сложете по две шоколадови кръгчета за очи.

Солени тикви


На Хелоуин със сигурност трябва да присъства тиква. Ние ви предлагаме да сварите малко тиква, да я пасирате с крема сирена и да оформите малки тиквички. Сложете за дръжка по една соленка от пълнозърнесто брашно.

Плодови шишчета с очички


Вземете няколко банана, нарежете ги на парчета и ги полейте с течен карамел/мед. След това ги поръсете с кокосови стърготини и им сложете по две желирани очички.

Яйца-паяци


Сварете няколко яйца, разрежете ги наполовина и смесете жълтъците с крема сирене, след което напълнете яйцата със сместа и поставете отгоре паяци, направени от черни маслини.

Чудовища от киви


Обелете кивитата, като оставите малко от кората за коса. Поставете парченца солети за уста и уши и по две шоколадови кръгчета за очи.

Яйца-дяволчета


Още едно предложение с яйца – сварете ги, пасирайте жълтъците с малко авокадо (може да прибавите и крема сирене). След това напълнете яйцата със сместа и поставете по две рогa, изрязани от червена чушка.

Зловещи ябълки


Изрежете ябълките, както е показно на снимката. Намажете отвътре с мед и поставете сурови ядки (най-добре белени бадеми) за зъби. Накрая сложете и по едно ягодово езиче.

Пълнени мандaринки


На Хелоуин обикновен се правят тиквени фенери, но вие може да изрежете по същия начин мандарини и да ги напълните с ядки, пресни и сушени плодове.

Сладки паяци


Нанижете на клечки за зъби стафиди. Вземете едно зърно от черно грозде и забодете в него клечките, които ще служат като крака на паяка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама