4 причини да отидем на море с бебе


 4 причини да отидем на море с бебе
Снимка: iStock/Guliver

Със сигурност в главата на всяка майка бушуват стотици мисли, когато стане дума за тръгване на дълъг път с малко бебе. Разбира се, не е задължително да е дълъг, но все пак е път, което си е достатъчно стресиращо за една "прясна" мама. Много млади родители с лека ръка се отказват от лятната почивка на море, само защото вече има трети малък член в семейството. Уверяваме ви, че семейната ваканция може да бъде изключително забавна и ползотворна, дори в компанията на невръстния ви малък наследник.

Морето успокоява бебетата

Благодарение на съвременната техника, много млади родители разчитат на устройства, възпроизвеждащи морски шум, за да приспиват своите дечица. Но кой се нуждае от подобен електрически уред, когато може да се сдобие с релаксиращите звуци в естествена среда? Различни изследвания са дали красноречиви резултати – морските вълни създават у бебетата усещане, че все още са в утробата на мама.

Солена вода и влажен въздух за чисто носле

Всички знаем, че запушен нос се лекува най-добре със солена вода. На времето, когато е нямало модерни спрейове за отпушване, нашите майки и баби са слагали щипка морска сол в малко количество вода. Естествената влажност на въздуха пък е чудесно средство за хидратация на лигавицата на нослето.

Витамин D за повече усмивки

Пряката слънчева светлина е от изключително значение за здравето на най-малкия член на семейството. Разбира се, за да снабдите детенцето с необходимото количество витамитан D, 15 минути, прекарани на слънце, са напълно достатъчни. През останалото време е препоръчително да държите бебето на сянка, в надуваемо басейнче с малко вода и със задължителния слънцезащитен крем с висок фактор.

Нови текстури за малките изследователи

Всички родители дават луди пари, за да „обзаведат“ своето мъниче с всякакви книжки, играчки и вещи, които да спомогнат развитието на двигателни и сетивни умения у бебето. А сега само си представете какво разнообразие от различни текстури и усещания има на морския бряг – сух пясък, мокър пясък, водорасли, вода, мидички, вятър и какво ли още не. Това несъмнено е най-добрият начин вашето съкровище да се осведоми как функционира светът!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама