1 юни в София: Безплатни и забавни активности за деца


1 юни в София: Безплатни и забавни активности за деца
Снимка: iStock/Guliver

И малчугани, и родители с нетърпение очакват 1 юни и определено има защо! Международният ден на детето е празник, изпълнен с много усмивки и положителни емоции. А освен това, винаги има огромен избор от дейности и събития, планирани специално за тях. Ето няколко забавни начина да отпразнувате Деня на детето тази година в София.

1. Детски празник в Борисовата градина - 17.00, лятна сцена

Фондация „За Нашите Деца“ кани всички деца на 1-ви юни от 17.00ч. на Лятната сцена в Борисовата градина на истински детски празник, заедно с добрият приятел на децата мечока Прегръдко. Музикално-забавна програма с водещи клоуните Коко, Мъри и Алфелла Круела ще забавляват с фокуси, клоунада и песни, децата и техните родители. Балонно шоу, детскотека, викторини, игри за деца и родители ще бъдат част от празничната програма.

2. "Игрите на 90-те", 11:00 в парк "Гео Милев"

Организаторите от "Игрите на 90-те" ще показват на всички хлапета как се играят федербал, шоколад, ластик, скачане и дърпане на въже, народна топка, пиян морков и дама.

3. “Чети, играй и твори на площад Славейков”, 10.00, пл.Славейков

Столична библиотека подарява на децата празник под наслов „Чети, играй и твори на площад „Славейков“ и предлага за всяко дете по нещо занимателно и любопитно. Ще има арт работилници, театър на открито и прожекции на “Зайчето Питър”.

4. Празник на детските усмивки, 17.00, парк Заимов

Радио FM+ и Столична Община - Район "Оборище" ще подарят на децата на София "Празник на детските усмивки".

5. Героите на Super Toons, 16.00, София Ринг мол

Забавления, игри и много интересни награди. Запознай се на живо с Маша и Мечока, Смърфовете и още много други любими герои. А за финал, най-големите късметлии ще полетят с балон.

А ако случайно нямате възможност да посветите деня на активности, можете да се възползвате от дейностите, организирани на 4 юни (събота).

1. Временни татуировки и рисуване, 10.00, Южен парк

Временни татуировки с аерограф или блестящ прах, които красят тялото в продължение на 7-10 дни (понякога и по-дълго), а отнемат по- малко от 10 минути за изработка, чрез изпръскване на боя или вид брокат в шаблон, поставен върху кожата. Усещането е приятно, а материалите са напълно безвредни.

2. Детски панаир, 11.00, Градска градина

Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което тази година ще се проведе на 4 юни (събота) пред Народния театър „Иван Вазов”. Както всяка година ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

3. Маргаритка Мъпет Шоу, 16:30 часа, Парк – театър „Борисова Градина“

Куклено Мъпет Шоу и Караоке и много танци за децата с Мими, Биби, Маргаритка и Бухалче. Ще има и специален гост, който прави най-гигантските сапунени балони – Коле Китанов.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама