10 причини защо ненавиждам другите родители


10 причини защо ненавиждам другите родители
Снимка: iStock/Guliver

Руският женски сайт woman-rules.ru направи анкета кои са десетте причини, заради които на родителите им се приисква да "убият" другите родители.

1. Родителите, които крещят и посягат на чужди деца

Родителите на чуждите деца, по правило, също са на тази площадка. Те носят отговорност за всичко, което наследниците им вършат. Да се нахвърляш на слабия е много по-лесно, разбира се. Но по-добре е да се разбереш с родителя му. А дали ще можеш да го направиш, е друг въпрос.

2. Родителите, които пускат децата си болни на детска градина

Ами помислете и за другите! Трябва да ходите на работа? А ние какво, да не би да не работим?

3. Родителите, които крещят на децата си

Те обикновено са много скандализирани, ако видят някой друг да се държи с детето си по този начин. Но към собствените си отрочета далеч не са толкова деликатни. Какво толкова е направило едно дете, на което му крещят без да спират в продължение на 15 минути? Убило е човек?

4. Родителите, които не контролират децата си

Всички малки деца се нуждаят от наблюдение. Тригодишните хлапета, които се бутат едно друго, не са рядкост. Рядкост са родителите, които стоят неотлъчно до тях и им обясняват, че не бива да правят това.

5. Родителите, които обичат да си пият бирата и да пушат на детските площадки

Първо, това е не добрият пример, който децата ни трябва да виждат. Второ, всяка майка знае колко обичат например двегодишните да търсят съкровища по земята и да ги пъхат в устата си. Трето, колко адекватен може да е един родител, на няколко бири или уединил се за по цигара с познати, докато детето му е на площадката, катерушките или люлката.

6. Жалостивите родители в обществения транспорт

Просто умилява гледката, когато някой здрав тийнейджър се разположи на седалката, а майка му грижовно застава права на пост край него. Детето е уморено и има пълното право да седи, когато до него едва пази равновесие възрастна жена или майка с бебе.

7. Родителите, които смятат, че детската площадка може да бъде ползвана и като обществена тоалетна

Естествено, докато децата са малки, и не могат да търпят, изключения са допустими. Но все пак толкова ли е трудно да се отдалечиш от мястото, където играят деца, да почистиш след себе си, да изхвърлиш мокрите кърпички, които си използвал. Вярно е, че има и бездомни кучета, но ние все пак сме от друг вид и тук играят нашите деца.

8. Родителите, които не учат децата си да искат разрешение, когато вземат чужда играчка

Все пак това са елементарни изисквания на доброто възпитание. Момченце взема ролера на друго дете, докато майка му увлечено говори по телефона. Възможно е дори да повлече детето с чуждата играчка към къщи, без да обърне внимание на ставащото. Как да реагира другият родител в подобна ситуация и да не бъде обвинен, че е краен? Да възможно е детето да откаже, но при добър подход вариант винаги ще се намери. Неприятно е, когато вземат, без да се попита може ли. А най-дразнещи са тези, които не носят играчки със себе си, за да не си създават неудобство, но пък с удоволствие оставят детето си в някой пясъчник, за да поиграе с чуждите.

9. На тази позиция са родителите, които обичат да превръщат децата си в малки възрастни и да им осигуряват придобивки, които не са адекватни на възрастта им

Да, обувките с "токчета" са добър избор за всяка млада жена, но на крачето на петгодишно дете изглеждат странно. Разбира се, всеки решава сам как да уврежда ходилото на детето си, лошото е само че цялата дамска половина на групата ще ревне за такива обувки на майките си. Или пък мобилен телефон. Ами нека първо се научат да говорят, а после да ги снабдяваме с мобилни технологии.

10. Родителите, които изпращат децата си със скъпи играчки в детската градина

Да, възможно е любимото чедо да не иска да отиде в градината точно без тази играчка, но какво да правят другите, които нямат такива скъпи удоволствия, и са отишли там заради възможността да се социализират и сприятелят с връстници? Сложно е да общуваш с човек, който знае, че това не е обществената, а личната му играчка и затова не желае да ти я отстъпи. А ако, не дай Боже, нещо се случи с нея? Ще се създаде чудесна възможност за конфликт и между възрастните.

Източник: mamaninja.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама