12 откачени неща, които се случват, когато сме бременни


12 откачени неща, които се случват, когато сме бременни
Снимка: iStock/Guliver

Бременността е прекрасно нещо - все пак създавате човешко същество. Но тя причинява доста странни неща на тялото ни, ето и 12 от тях:

Губите контрол върху пикочния си мехур

Не само, че трябва постоянно да ходите до тоалетната, но понякога дори когато се смеете, има опасност леко да се изпуснете. Упс!

Може да имате кърма, преди да сте родили бебето си

Познато като ранна лактация, това се случва през последните месеци или седмици на бременността, когато вашето тяло е наистина готово за идването на бебето. Това не трябва да ви притеснява. Може просто да сложите абсорбиращи подплънки за гърди, които се поставят между гърдата и сутиена и целта им е да попиват изтичащата кърма.

Може да ви се увеличи размера на краката

Това се случва, тъй като матката ви оказва натиск върху вените, когато се разширява, което пречи на способността на тялото ви успешно да транспортира кръвта към крайниците. Не си купувайте много нови обувки, тъй като повечето жени се връщат към обичайния си размер след раждане.

Цветът на кожата ви може да се промени

При този феномен, известен като хиперпигментация, бременните тела произвеждат повече меланин, отколкото обикновено, което може да причини леко обезцветяване на кожата на места- обикновено по челото и бузите. Това е още една основателна причина да си слагате слънцезащитен крем.

Венците ви може да кървят

Повишеният кръвен поток и хормонални промени могат да предизвикат подуване на венците, да станат супер чувствителни и дори да кървят.

Може да имате киселини

Всички имаме мускули в горната част на стомаха ни, които пречат на киселините да се качват от хранопровода нагоре, като по този начин предотвратяват появата на киселини. За съжаление, хормоните, свързани с бременността всъщност могат да причинят тези мускули да се отпуснат, което да създаде чувството сякаш искате да се оригнете. Някои съвети - избягвайте да ядете няколко часа преди сън и спете с леко повдигната глава.

Косата ви ще стане по-гъста

Това е една приятна изненада. Благодарение на всички хормони в тялото ви, косата ви ще изглежда прекрасно, докато сте бременна. Но не се радвайте прекалено много, след раждане състоянието й леко ще се влоши.

Може да ви се появи тъмна линия по средата на корема

На 3 от 4 бременни жени им се появява тъмна линия по корема. Тя се казва линеа негра и се причинява, може да познаете, от хормоните. По-често се среща при жени с по-тъмен цвят на кожата и почти винаги изчезва след раждането.

Сетивата ви стават по-обострени

За добро или лошо, вие най-вероятно ще имате различен мирис и вкус. Макар че може дори да не може да си помислите за пържола, любимият ви сладолед може да ви изглежда още по-вкусен. С други думи: Цялата история с киселите краставички не е мит.

Ще ви се появат сърбежи

В по-късна бременност, кожата на вашия стомах може да започне да ви сърби неконтролируемо. Това се причинява от комбинация между супер суха кожа (да, хормони) и фактът, че растежът на бебето кара кожата ви да се разтяга.

Гласът ви може да се промени

Тъй като нивата на естроген и прогестерон се променят, гласните ви струни могат да се подуят, заради което изведнъж да започнете да звучите като момче, което минава през пубертета.

Кожата ви ще блести

Истина е. Наистина съществува такова нещо и се причинява от повишеното кръвообръщение. Така че въпреки вашето гадене и кървене на венците, кожата ви може да изглежда страхотно.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама