12 принципа на кралското възпитание, които са за пример


12 принципа на кралското възпитание, които са за пример
Снимка: Getty Images/Guliver

От приказките и историята сме си създали представата, че кралските деца спят на копринени възглавници, ядат от златни чинии и прекарват цял ​​ден в забавления.

Дали това е така? Ето как са възпитавани най-известните принц и принцеса – Джордж и Шарлот, децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

1. Титлата не ти дава право на безделие

В семейството на херцога и херцогинята на Кеймбридж има само една детегледачка, която помага с гледането на децата. Всички задължения, свързани с хранене, къпане и разходки, са работа на родителите. Освен това принц Уилям работи като пилот на хеликоптер за спешна медицинска помощ, което е добър пример за малките.

2. Уважавай труда на другите

Правнуците на кралица Елизабет знаят от най-ранна възраст, че работата на всеки човек трябва да бъде ценена, без значение дали на майката, която приготвя вечеря или на камериерката, която почиства дома. Джордж и Шарлот са научени да не се мръщят на храната и сами да прибират разхвърляните си дрехи.

3. Семейството е приоритет номер едно

Дори и сега, 4-годишният Джордж се грижи за малката си сестра, а по думите на херцогинята те са най-добри приятели. От най-ранна възраст те изучават семейната история и често посещават гроба на баба си, принцеса Даяна. Кейт и Уилям също се опитват да прекарат възможно най-много време с децата си. Джордж, например, обича да разговаря за всичко с баща си, а Шарлот обича да готви заедно с майка си. На вечеря децата сядат заедно с възрастните, въпреки съществуващите традиции.

4. Всеки има право свободно да изразява своите мисли и чувства

Независимо от традиционната за кралското семейство емоционална сдържаност, Кейт и Уилям активно развиват емоционалната интелигентност на своите деца.

"Като гледам как общуват децата в училище, разбирам, че живеем в съвсем различни времена. На наше място идват поколения, които не се страхуват да кажат нещата, които наистина ги тревожат", казва принц Уилям.

5. Образованието е на първо място

Четенето е любима дейност на принц Джордж и принцеса Шарлот. Кейт често ги води да разглеждат изложби и музеи. Любимият им музей е Природонаучният. "Децата много обичат да идват тук. И вярвайте ми, не е само заради динозаврите", казва херцогинята.

6. Трябва да спазваш етикета и да имаш добри маниери на обществени места, независимо от възрастта

Децата са наясно, че няма да присъстват на публични събития, ако се държат лошо и капризничат. Съществуват строги правила за поведение, дори за кралските деца. Ако малкият принц и принцеса са твърде палави, остават у дома при официални случаи.

The future of #GreatBritain #PrinceWilliams #DuchessOfCambridge #PrinceGeorge #PrincessCharlotte

Публикация, споделена от Prince William official (@princewilliams001) на

7. Спортът е необходимост

Херцогът и херцогинята са известни любители на спорта. Кейт обича хокей на трева, а Уилям обича да играе футбол, баскетбол и поло. Принц Джордж и принцеса Шарлот все още не показват особен интерес към спорта, но родителите им са сигурни, че децата ще последват техния пример.

8. Вкъщи можеш да лудуваш

"Още не са си чупили костите, но непрекъснато се опитват да го направят. Джордж винаги тича из къщи, бута разни неща и скача. Кажете ми, че след известно време ще стане по-лесно", казва принц Уилям.

9. Физическите наказания са абсолютно изключени

Без значение колко зле се държат децата, херцогът и херцогинята на Кеймбридж никога не прибягват до физически наказания. Родителите имат собствени методи за справяне. Ако Джордж започне да се тръшка, майка му веднага го разсейва с нещо друго – например пее на висок глас. Понякога самата тя ляга на пода и започва да крещи. Това обикновено работи и децата се успокояват.

10. Таблетите и компютрите са играчки за възрастни

Джордж и Шарлот прекарват много време навън, карат колело и скачат в локвите. Използването на електронни устройства е силно ограничено. Кейт и Уилям смятат, че тези играчки са по-подходящи за по-късна възраст, докато топката, скачането на въже и другите игри на открито са най-добрите помощници за развиване на фантазията и въображението.

11. "Да" на анимационните филми

Телевизията е разрешена в кралското семейство. Разбира се, само по определено време. Кралските деца вече имат любимите си филмчета; Шарлот често иска да гледа "Прасето Пепа", а Джордж обожава "Пожарникарят Сам".

12. Разумната консумация като начин на живот

Кейт и Уилям подкрепят разумната консумация. Тя се изразява в отказа да се купуват нови модни вещи. Много често се случва принц Джордж или принцеса Шарлот да носят детски дрешки от родителите си или дори от детството на чичо им Хари. Когато трябва да се купи нещо ново, херцогинята предпочита "демократичните" пред луксозните марки и модели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама