15 неща, които разбират само хората, отгледани от наистина строги родители


15 неща, които разбират само хората, отгледани от наистина строги родители
Снимка: iStock

Някои деца са отгледали от родители, за които контролът и дисциплината са били на първо място. Без изключения и своеволия. Ако следващите 15 неща са ви познати, значи и вашите родители са били наистина строги.

Знаци, че сте огледани от строги родители

1. Винаги сте бил първият човек, който е трябвало да си тръгне, когато всички други са се мотаели.

2. Искането на разрешение за преспиване в къщата на приятел ви е отнемало 37 часа умствена подготовка, подробна презентация в PowerPoint на родословното дърво на приятеля ви и подписан договор, че няма да пиете и ще си легнете до 22 часа.

3. Всеки път, когато вашите приятели са правели планове за по-късно същата вечер, сте знаели, че родителите ви ще кажат "не", защото буквално им е отнемало 2-3 дни, за да решат дали ще ви позволят изобщо да излезете.

4. Упражнявали сте се да молите родителите си за разрешение да направите нещо в огледалото и предварително сте измисляли отговори на въпроси, които сте знаели, че ще ви зададат.

Вижте още: 10 черти на нарцистичните майки, с които съсипват живота на децата си

5. Винаги е трябвало да изчакате да са в добро настроение, преди да ги попитате каквото и да било.

6. Понякога сте правили наранения вид на кученце и с въздишка сте казвали "няма значение… така или иначе ще кажете "не", за да предизвикате от родителите си, преди да поискате наистина голяма услуга.

7. Бихте попитали родителите си веднъж и само веднъж дали можете да се мотаете в нечия къща. Никога не сте разбрали защо приятелите ви биха си помислили, че "да ги попитате отново" ще има значение.

8. Винаги е трябвало да избирате между излизането в петък или събота вечер, защото е нямало начин родителите ви да се съгласят и на двете.

9. Разбирате чистата, неподправена паника, която преминава през вените ви, когато  приятелите ви променят плановете си 10 пъти и вие трябва да продължавате да обяснявате на родителите си какво ще правите.

10. Никога не сте ругали, преди да влезете в университет.

Вижте още: Казването на тези 4 неща само прави децата ви по-гневни

11. Разговорите на семейната вечеря са се въртяли около вашите академични знания – никога за вашия социален или любовен живот. Що се отнася до родителите ви, вие не сте имали нито едното, нито другото.

12. До ден днешен все още не можете да се облечете, без да се чудите какво биха си помислили родителите ви за това, което носите.

13. Да си продупчите ушите е било единственото, което сте можели да си направите на тялото. Без коса в нетрадиционен цвят, татуировка или дори пиърсинг на веждата или пъпа.

14. Обноските са били всичко. Казвали са ви: "Не искам хората да мислят, че си отгледана от вълци" почти толкова често, колкото: "Правиш ли това в къщите на други хора? Не мога да те пусна на публично място, ако не сложиш салфетката си в скута си..."

15. Прекарали сте години в мечтания си за бунт под формата на спонтанни планове или носене на джапанки на летището.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама