20 подаръка, за които вашето дете ще ви бъде благодарно


20 подаръка, за които вашето дете ще ви бъде благодарно
Снимка: iStock/Guliver

Повечето деца в днешно време имат толкова много играчки, че често е трудно да ги впечатлим с нещо ново. Въпреки това, най-ценните подаръци не идват от магазините. Предлагаме ви списък с най-добрите неща, които родителите могат да дадат на малчуганите си. Колко от тях вече сте им "подарили"?

1. Прегръдки и целувки

Доказано е, че прегръдките и целувките имат положителен ефект върху физическото и психическото здраве. Затова научете децата си винаги да показват своите чувства по този начин.

2. Чувство за хумор

Смейте се с децата си всеки ден. Научете ги, че е важно да гледат на живота от забавната страна.

3. Способността да виждат красотата

Помогнете на детето си да намира красота във всичко, което вижда, и във всеки, когото среща.

4. Свобода да правят грешки

Децата са деца. Те са любопитни и искат да опитват нови неща, които не винаги се оказват правилни. Позволете им да експериментират, да откриват и да правят грешки, чрез които да се учат.

5. Стабилност

Стабилният дом се превръща в основата, върху която децата градят остатъка от живота си. Те трябва да знаят мястото си в семейството, на кого могат да вярват и кой ще се застъпи за тях. Не променяйте тези неща.

6. Желанието да постигнат велики неща

Окуражавайте детето си да има големи мечти. В замяна те ще постигнат повече, отколкото са смятали, че могат и вероятно повече, отколкото вие самите сте мислили.

7. Време

Времето е нещо, което никога не може да върнете. Затова мислете внимателно на кого (или на какво) давате вашето.

8. Отдаденост

Едно от нещата, които водят до успех, е нашата воля и желание да постигнем целите си. Научете детето си да бъде отдадено на мечтите си и никога да не се отказва от тях.

9. Дисциплина

Децата имат нужда да научат всичко - от това как да се държат прилично до това как да се разбират с околните. Дисциплината не трябва да бъде пренебрегвана. Вместо това тя трябва да бъде последователна и положителна.

10. Окуражаване

Думите имат сила. Те могат да създават или унищожават. Простите думи, които избирате да казвате днес, могат да окуражат детето ви. Или пък могат да ги отчаят, затова ги избирайте внимателно.

11. Желанието да създават

С появата на интернет всеки, които иска да създава, може да го прави. Светът има нужда от повече хора, които могат.

12. Щедрост

Научете детето си да бъде щедро и да споделя нещата си с близките и приятелите си.

13. Честност и почтеност

Децата, които се научава да ценят честността, когато са малки, е много по-вероятно да наследят това качество и като възрастни. А тези, които се отнасят честно с другите, имат по-добро отношение към себе си, наслаждават се повече на живота и спят по-добре нощем.

14. Надежда

Надеждата е да знаеш и вярваш, че нещата ще станат по-добре. Тя създава сила, издръжливост и решителност.

15. Въображение

Животът се променя бързо с всеки изминал ден. Утрешният свят не изглежда като вчерашния. И хората с въображение са тези, които не само го живеят, но го създават.

16. Желание за учене

Да имаш страст постоянно да научаваш е различно от това да учиш, за да получиш добра оценка или да угодиш на родителите си. Всичко започва от дома. Затова четете, задавайте въпроси, анализирайте...

17. Оптимизъм

Песимистите не променят света. Оптимистите го правят.

18. Самочувствие

Хората, които се научават да ценят себе си, е много по-вероятно да имат самочувствие и самоуважение. Като резултат, те ще станат възрастни, които почитат своите достойнства и се придържат към тях, дори когато никой друг не го прави.

19. Уникалност

Това, което ни прави различни, ни прави специални. Уникалността не трябва да се крие. Трябва гордо да се показва, за да може целият свят да я види и оцени.

20. Любов

Най-великото нещо, което може да им дадете, е любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама