3 начина да накарате децата да се хранят балансирано


3 начина да накарате децата да се хранят балансирано
Снимка: Нестле

Всички знаем, че проблемът с наднорменото тегло при децата става все по-тревожен и нарастващ в световен мащаб. А когато добавим и застояването, следствие на намалената физическа активност по време на пандемията, положението става все по-притеснително. Хубавото на изминалите 12 месеца е, че всички осъзнахме колко важно е здравето, движението и грижата за имунитета.

Разбира се, всяка майка иска детето ѝ да се храни балансирано, но не винаги знае как да го постигне. Липсата на знания у малчуганите също не помага в това начинание. За щастие, от "Нестле" имат няколко наистина страхотни идеи това да се случи. Децата учат много по-лесно и усвояват по-бързо добрите навици, когато играят.

"Порция Баланс" ви показва правилното количествено разпределение от всяка група храни за двете основни хранения на деня – обяд и вечеря. Предназначена за деца между 4 и 12 години, тя е перфектният начин да се уверим, че нашите любими същества се хранят балансирано и растат здрави. А ето и как да провокирате интереса на своите мъници според възрастта.

1. Чрез оцветяване

Всяко малко дете обича да рисува и оцветява. От "Нестле" са създали "перфектната чиния", на която вашето детенце да вдъхне живот с моливи или флумастри. Вътрешността на чинията е разделена на 3 (три) части, които указват, че половината от чинията трябва да е изпълнена със зеленчуци; четвърт от нея с храни, богати на протеини; и четвърт със зърнени храни, макаронени изделия, ориз и други въглехидрати. "Моливко Вълшебник" предизвиква малчуганите чрез магията на цветовете да научат повече за балансираното хранене и какво е препоръчителното количество храна.  

2. Чрез настолна игра

"ЗАРеди порцията" ви предизвиква да играете заедно, помагайки ви да разберете хранителните предпочитания на малчуганите, а на тях да открият интересна информация за полезните неща в нашата храна. Подгответе отговорите си и се пригответе за полезно и забавно, прекарано време заедно.

Свалете играта от ТУК!

3. Детска кулинарна книга

Инициативата "Нестле за по-здрави деца" вдъхновява любители кулинари от цялата страна да споделят любимите рецепти на своите деца. На 24-ти стартира създаването на детска дигитална кулинарна книга с рецепти от любители кулинари и родители от цялата страна. Сред имената ще срещнете тези на Ирина Тенчева, готвачът Савина Николова и кулинарните блогъри Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева. Всеки любител-кулинар, който сподели любимата балансирана рецепта на своето дете в коментар под постовете им в Instagram, както и в страницата на Нестле за Живей Активно! във Facebook, ще има възможност да бъде един от 35-те българи, чиято рецепта ще намери мястото си сред тези на популярни български личности в българската кулинарна книга за детско балансирано хранене.

До този момента, образователното съдържание на "Нестле за по-здрави деца" е достигнало до нас 23 000 деца в детски градини и училища в цялата страна, а дигиталните инициативи на Програмата достигат до хиляди родители и учители. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама