4 начина да подобрите хигиената на децата си

  • 4 начина да подобрите хигиената на децата си
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 11.03.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Създаването на рутина от полезни навици, когато децата ни са малки, е изключително важно и може да подобри начина им на живот като цяло. В крайна сметка, докато не пораснат, тяхното благополучие, здраве и хигиена са в нашите ръце. Това понякога може да се окаже истинско предизвикателство, но има и начини, благодарение на които да „прилъжeте” мъниците и да създадете стабилни основи.

1. Превърнете миенето в игра

Постоянно чуваме колко важно е миенето на ръце, особено за малките калпазани, които имат навика да пипат всичко навсякъде. Това е основна хигиенна рутина, която трябва да се изпълнява преди и след хранене, след използване на тоалетната и след разходка навън. Пробвайте да включите и песен тип „Хей ръчички, хей ги две”. Ако пък детето ви е по-голямо, можете да пуснете таймер и да се състезавате кой ще направи повече пяна за 20 секунди.

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА ЕПИДЕМИЯ?

2. Бъдете пример

Децата наблюдават и обикновено обичат да повтарят това, което виждат, че родителите им правят. Това е шанс да ги накарате да мият зъбите си с вас. Можете дори да организирате семейно миене.

3. Купете продукти с любимите герои

Един от начините да поддържате изрядна хигиена е да направите ритуалите специални и привлекателни за вашето дете. Това може да включва купуване на сапун с любимия анимационен герой, паста за зъби с любимия вкус, кърпа за ръце с избродирано име.

4. Режете често ноктите

Точно толкова важно, колкото и миенето на ръцете, е рязането на ноктите. В интерес на истината, няма особено значение дали се миете със сапун, използвате дезинфектант или се бършете с мокри кърпички, ако под ноктите има мръсотия, в която живеят хиляди микроби и бактерии.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.