4 неща, които никога да не споделяте за децата си в социалните медии


4 неща, които никога да не споделяте за децата си в социалните медии
Снимка: iStock

Чудите се как може да е рисковано това да публикувате усмихнати снимки на децата си в социалните мрежи? Изненадващо, но крие доста рискове наисина. Ето какво не трябва да публикувате, за да предпазите децата си, според професионалистите по кибер сигурност.

1. Вашето местоположение

Може просто да е снимка на вашето дете, което казва „сирене“ пред къщата ви, но публикуването на снимки на вашия дом може да направи привилегированата информация публична. Улични знаци, номера на къщи и адреси на апартаменти може да изглеждат като безвреден фонов пейзаж, но след като публикувате тази снимка, тя може да се разпространи, правейки детето ви уязвимо за кражба на самоличност, цифрово отвличане или дори действително такова.

2. Персонални идентификатори

Детето ви държи банер на рождения си ден, на който пише „Днес ставам на 6“. Нищо страшно, нали? Всъщност предоставянето на информация като рождена дата или място на раждане и пълно име на вашето дете не е добра идея, тъй като тези идентификатори се използват за препратка към много лични акаунти.

Вижте още: 5 неща, които децата НЕ учат в училище, а ТРЯБВА

3. Всякакво състояние на събличане

Бебетата, които се плискат по време на къпане, определено са очарователни, но публикуването на снимки на вашите деца в каквото и да е състояние на голота – дори на плажа – не е добра идея. Колкото и тъжно да е да си представим, тези снимки може да попаднат в грешни ръце и да бъдат достъпни за онлайн хищници.

4. Истерии и рев

„Сладките“ тантруми, които детето ви хвърля или бронята, която вашият тийнейджър е ударил снощи, изглеждат някак комично по онова време, но документирането на лошото поведение може да се върне, за да преследва детето ви. Първите деца на социалните медии едва сега навлизат в зряла възраст и са на пазара на труда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама