4 причини защо днешните деца са груби и изнервени

  • 4 причини защо днешните деца са груби и изнервени
    Дата: Снимки: Thinkstock
Дата: 02.10.2019 Снимки: Thinkstock
Iwoman.bg

Децата наистина са благословия, но има моменти, когато могат да ви изкарат извън нерви. Ема Дженър, една от най-известните детегледачки, със сигурност знае колко жестоки могат да бъдат днешните деца. В сравнение с предишните поколения, съвременните малчугани са по-малко учтиви и доста изнервени. Ето и причините за това.

1. Липса на подходяща среда

Съвременните родители се опитват да бъдат независими, когато става въпрос за отглеждането на децата им. Често поверяват грижата за своите съкровища на баби, дядовци, детегледачки и детски ясли. Липсата на пълноценно време между майка и дете създава усещане у малкия човек, че не трябва да има никаква емоционална връзка с други хора от общността.

2. Родителите са твърде толерантни

Когато децата се държат лошо, ние често търпим това поведение, защото мислим, че са твърде малки, за да разберат действията си. Истината е, че малчуганите са много адаптивни, учат се бързо, така че е важно да коригираме лошото поведение веднага.

3. Децата имат твърде много развлечения

Преди години децата бяха големи късметлии, ако успееха да слушат радио по време на пътувания с кола или да гледат „Лека нощ, деца“. В днешно време децата имат таблети, телефони и лесен достъп до всякакви забавления. Макар това да ги прави технически грамотни, истинското общуване намалява значително. Освен това, многото гледане на детски и играенето на игри, влияе на нервната система и децата стават по-избухливи.

4. Родителите се чувстват емоционално изнудвани

Съвременните родители са се научили да ценят мнението на децата си твърде много. Според Ема Дженър е по-важно да взимате предвид емоциите им, но не и желанията им. Ако са тъжни – разберете причината и ги опровергайте, но не позволявайте да бъдете манипулирани.

 

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.