5 малки неща, за които съм благодарна на родителите си


5 малки неща, за които съм благодарна на родителите си
Снимка: iStock/Guliver

1. Благодаря ви, че винаги сте тук

Дори не мога да опиша колко съм благодарна, че все още имам и двамата си родители, живи и здрави. "Тук" може да е условно понятие, но знам, че винаги ще сте до мен, дори да съм на другия край на света. И знам, че има дни, когато може да изглежда, че приемам това за даденост, но знайте, че наистина ценя всички моменти, прекарани с вас.

2. Благодаря ви за всички ваши жертви

Нямам идея какво сте преживели, но се гордея с вас. Сега, когато имам собствени деца, знам колко е трудно да се отглеждат и колко жертви изискват. Благодаря ви, че сте поели риска да станете мои родители толкова млади, само за да се превърнете в най-добрите родители, които някой може да има. Гордея се с всички битки, които си спечелили и дори с тези, в които сте загубили.

3. Благодаря ви за всички малки неща, които правите

Благодаря ви, че всеки път готвите любимото ми ястие, когато идвам на гости. Благодаря ви, че ми купувате чорапи и пуловери всяка Коледа. Благодаря ви, че постоянно ме носихте на ръце в леглото, когато бях малка и заспивах на дивана. Благодаря ви, че не спахте по цяла нощ, чакайки ме да се прибера, когато бях в гимназията. Благодаря ви за чувството на сигурност и любов, което дори не съм знаела, че искам.

4. Благодаря ви, че ме обичате

Дълбоко, честно и отдадено. Дори във времена, когато правих безброй грешки и чувствах, че не заслужавам тази любов. Благодаря ви, защото израснах, знаейки, че винаги ще има двама човека на света, които се интересуват от мен повече от всеки друг.

5. Благодаря ви, че ме научихте как да обичам

Вие ме научихте как да давам любов на хората около себе си. Да бъда отворена и искрена в емоциите си. Да се смея, да плача, да остана добър човек в свят, който причинява болка. Да обичам малките неща около мен и да не приемам нищо за даденост. Научихте ме да обичам мечтите си. И най-вече – как да обичам себе си. Тази несъвършена дъщеря и приятел. Човекът, който съм днес.

Благодаря ви, мамо и татко. Не го казвам на глас през цялото време, но виждам как се смеете на глупавите ми шеги и ми приличате на ангели. Може би, защото наистина сте такива!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама