5 начина да оцелеете с дете на море, без да полудеете


5 начина да оцелеете с дете на море, без да полудеете
Снимка: iStock/Guliver

Спомняте ли си дните, когато ходихте на плажа и единственото ви притеснение беше какъв бански да облечете? Успявахте да прочетете книга, да изпиете едно фрапе, без никой да го напълни с пясък или разлее, и дори (дръжте се!) да подремнете под чадъра. Но с децата, които вече са в уравнението, този безгрижен начин на живот е далечен спомен и денят ви на плажа се превърна в истински тест за емоционална стабилност и психично здраве.

Разбира се, надали ще е особено релаксиращ, но един ден на плажа с децата ви може да бъде много готин, интересен и зареждащ. Просто ви трябва малко допълнително планиране. Добре де, много допълнително планиране… Но не позволявайте това да ви спира, просто следвайте тези съвети и си спестете доста нерви.

1. Опаковайте плажната чанта от вечерта

Ако се опитвате да започнете деня си на плажа по-рано, за да хванете хубавото слънце и да си намерите приятно местенце, трябва да действате бързо и да мислите два хода напред. Отделете 10 минути, за да се подготвите и в крайна сметка си спестете половин час сутрин, тъй като отворят ли очи децата, всичко ще отнеме поне 3 пъти по-дълго.

С БЕБЕ НА МОРЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ

2. Облечете децата си в слънцезащитно облекло

Нека си го кажем, колкото по-малко кожа е изложена на слънчевите лъчи, толкова по-добре. Проста аритметика - по-малко кожа, която потенциално може да изгори и по-малко кожа, за която трябва да се притеснявате кога последно сте намазали. Има много готини опции за бански костюми с UPF филтър за бебета, малки деца и вече пораснали.

3. Планирайте забавни плажни и водни дейности

Един от нашите топ съвети за страхотна плажна ваканция с деца е да играете с тях и да опитате заедно нови дейности. Децата ви може да се насладят на бодиборд в плиткото, а по-големите да се научат да карат уиндсърф. Ако сте на място с красив подводен живот и чисто море, не забравяйте да направите разходка с шнорхел. Карайте водно колело, събирайте рачета в кофичка с вода и каквото още ви хрумне.

КАК ДА ПЛАНИРАМЕ ДЕТСКАТА ВАКАНЦИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

4. Не мъкнете 3 торби с играчки

Нямате нужда от мини детски магазин на плажа. Една кофа с гребло и лопата, 2-3 формички и малка водна топка са перфектни. Може да добавите и комплект с велкро хилки и топка, фризби или хвърчило. Повярвайте - пясъкът, водата, скалите и мидичките създават естествено пространство за игра, което дава възможност за творчество.

5. Вземете гърне за еднократна употреба

Ако не искате да сте реципиентът на "Мамооо, ака ми се!" и да търсите тоалетна из не толкова близките заведения, заложете на сгъваемо гърне за еднократна употреба. То е супер практично, леко и не заема никакво място, когато е сгънато.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама