Mайката на Илън Мъск съветва как да отгледате успешни деца


Mайката на Илън Мъск съветва как да отгледате успешни деца
Снимка: Instagram

Сензация в социалните медии, Мей Мъск, е на 72 години и абсолютна звезда сама по себе си. Въпреки че не обича да споделя твърде много за живота си, тя не пропуска възможност да покаже колко е горда от всичко, което са постигнали 3-те й деца. Илън Мъск, известен предприемач, брат му Кимбъл, който притежава множество ресторанти, и сестра им Тоска, кинорежисьор и медиен предприемач, са постигнали много в живота си. Когато чуем за толкова успешно семейство, няма как да не се чудим какво е било детството им. И се оказва, че всичките им успехи тръгват от един и същи източник – майка им.

В новата си книга „Жена прави план: Съвети за приключения, красота и успех“, Мей Мъск разсъждава върху живота си и разкрива някои изненадващи съвети за родителите.

1. Тя е научила децата си колко е важно да се работи

На 31 години Мей остава самотна майка и за да се грижи за децата си, тя работи като диетолог. „Никога не съм се чувствала виновна за това, че работя на пълен работен ден, защото не съм имала избор. Грижата за децата ми беше основен приоритет. “ По някакъв начин децата й „приютяват“ работната й етика, тъй като бързо разбират колко важно е да се работи здраво и решително.

ЕКСПЕРТ: 25 Е ИДЕАЛНАТА ВЪЗРАСТ ЗА ПЪРВО ДЕТЕ

2. Да бъдат независими и честни

Тя не само възпита децата си като трудолюбиви млади хора, но и да бъдат независими, мили и честни. „Още от ранна възраст децата ми помагаха в моя хранителен бизнес. Видяха колко важна е емпатията и честността, докато работех като диетолог. С напредването на годините те продължиха да поемат отговорност за собственото си бъдеще чрез решенията, които взимаха.“

3. Да изберат собствения си път и това, което ги влече

Когато хората я питат как е отгледала такива успешни деца, тя им казва, че става въпрос за упорит труд и най-вече за свободата да следват собствените си интереси. Нейното послание е, че в крайна сметка най-важно е децата да са щастливи, а не стресирани, защото трябва да учат или работят нещо, което родителите им са избрали.

„Когато бяха по-малки, Илън винаги четеше. Тоска се мотаеше около мен, а Кимбъл обичаше да си играе със зеленчуци. Но сега виждам какво успя да постигне Илън с технологиите, какво Кимбал изгражда в света на храните и какво Тоска прави с филмите. Всичко е вкоренено в това, което са обичали да правят като деца. "

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама