5 неща, които ще се случат, ако правите йога за бременни


5 неща, които ще се случат, ако правите йога за бременни
Снимка: iStock/Guliver

Поздравления, вие сте бременна. Това официално ви предоставя 9 месеца, в които ще се оплаквате от подути крака, ще лежите на канапето, гледайки любимите си сериали, и ще може да изпращате съпруга си в 11 вечерта до магазина, защото ви се хапва нещо конкретно. Но това, че носите бебе в корема си, не означава, че трябва да спрете с физическите упражнения. Един добър вариант е да започнете да правите йога за бременни. Ето какво може да очаквате да се случи:

1. По малко напрежение и безпокойство

Имате толкова много неща на главата си - да обзавеждате детска стая, да пазарувате за бъдещия си наследник и да отглеждате дете. Но изследвания са установили, че правенето на йога за бременни намалява нивата на хормона на стреса кортизол, което ви кара да се чувствате по-малко притеснени по време на бременността. 

2. Ще спите по-добре

Трудно ви е да си набавите необходимите 8 часа сън? Друго изследване е открило, че жените, които са започнали да практикуват Хатха йога във втория тримерстър се будят значително по-малко нощем, отколкото тези, които не правят.

3. Може да родите по-лесно

Духът над материята. Когато учите тялото си да задържа определени пози и се фокусирате, вие се подготвяте духовно за силата, от която ще имате нужда за раждането. Но йогата също така може да ви помогне във физически план - правейки мускулите ви по-гъвкави, а понякога дори помага бебето да заеме поза надолу с главата.

4. Може да ви се гади по-малко

Гади ли ви се всеки път, когато видите храна? Йогата може да помогне. Много жени съобщават, че определени пози, практикувани през първия триместър, значително им помагат да се справят с неприятното гадене. 

5. По-малко болки в кръста

Значително качване на килограми? Да. Прехвърляне на центъра на тежестта? Да. Болки в долната част на гърба? Да. За щастие има няколко дихателни упражнения и пози, които са създадени, за да заздравят ставите ви, да изправят гръбначния стълб и да подобрят връзката между ума и тялото.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама