5 неща, от които не трябва да се отказват бременните


5 неща, от които не трябва да се отказват бременните
Снимка: iStock/Guliver

Честито! Бременна сте! Това означава, че трябва да спрете да си боядисвате косата, да преминете на безкофеиново кафе и да се откажете от любимото си суши. Но всъщност научни изследвания са установили, че не трябва да зачерквате всичко.

1. Тренировките

Не само може да продължите да спортувате докато сте бременна, но и трябва. Тренировките могат да подготвят тялото ви за раждането и да ви помогнат да влезете по-бързо във форма след това. Препоръчително е да се консултирате със специалист кои са най-подходящите упражнения за вас, за да сте сигурна, че вие и бебето ви ще се чувствате добре.

2. Салатите с риба тон

Колбасите и меките сирена трябва да бъдат премахнати от менюто ви през следващите 9 месеца. Но ако сте любители на рибата тон, може да продължите на консумирате тази богата на живак риба веднъж седмично. Скорошни проучвания са доказали, че яденето на риба до 3 пъти седмично може да помогне за развитието на мозъка на плода.

3. Кофеин

Американската асоциация на бременните позволява пиенето до 200 мг кофеин на ден (но не повече), тъй като кофеинът преминава през плацентата, а плодът не може да го обработи. И макар че безкофеиновото също съдържа малко количество, ще трябва да изпиете 14 чаши, за да стигнете дневния лимит.

4. Суши

Определено не трябва да консумирате сурова риба, но това не означава, че не може да си хапвате суши с термично обработена риба.

5. Боядисване на косата

Водещи здравословни експерти дадоха зелена светлина на изсветляването на косата, защото само малко количество боя може да бъде абсорбирано от кожата и да има вероятност да достигне до плода. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама