5 съвета как да отгледате успешни и щастливи деца


5 съвета как да отгледате успешни и щастливи деца
Снимка: iStock/Guliver

Всеки родител иска да отгледа успешни деца, които лесно да намерят своя път в живота. За щастие, пътища много, но успехът изисква да знаем кои мостове трябва да се прекосят и кои да се изгорят. Истината е, че никой не се ражда научен или успешен. Напротив, родителите имат основна заслуга в това начинание. А ето и на кои 5 неща задължително трябва да научите вашия наследник.

1. Учете ги да преследват малки победи

Децата често си поставят твърде амбициозни цели, които са трудни за изпълнение. За разлика от нас, възрастните, те рядко се поучават от грешките си и по-скоро се демотивират. Затова е важно да ги научите, че пътят до големия успех е изграден от малки, но важни победи. Нека си поставят по една малка цел в краткосрочен план и да я преследват упорито. Така се ражда постоянството.

2. Да се фокусират върху положителното

Макар понякога да е изкушаващо да използвате тактики за изплашване, положителните резултати са далеч по-убедителни. Ако се опитвате да "шлифовате" черта от характера им, не ги карайте да се променят или да им насаждате комплекс, че поведението им е лошо. Кажете им, че би било доста по-добре, ако заменят даденото действие с еди-какво си. Винаги оставяйте алтернатива за избор (поне привидно)!

дете

3. Да заемат позиция

Хубаво е още от ранна детска възраст децата да имат собствено мнение и да го отстояват. Всъщност, редица изследвания доказват, че дори най-скептичните хора са склонни да бъдат поне частично убедени от уверен говорител. Увереността е важно качество, затова се опитвайте всячески да го изградите у вашите деца.

4. Да изслушват другите

Децата имат нетърпелива природа, обичат да се налагат и да става на тяхното. Това е съвсем нормално, така че надали ще успеете да го промените. Въпреки това, можете да поставяте условия и стъпки, за да получат това, което искат. Бъдете оригинални в избора си, накарайте ги да ви изслушват и да преследват желаното.

5. Да показват емоциите си

Научете децата си да бъдат себе си. Автентичността винаги води към успех. Оставете ги да говорят, да плачат, да крещят и да се смеят силно, ако това ще им помогне да разберат своите емоции.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама
Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама