5-те най-големи предизвикателства на втория брак


5-те най-големи предизвикателства на втория брак
Снимка: iStock

Хората, които се намират във втори брак, имат далеч по-голяма отговорност към отношенията в двойката от тези, за които сватбата е била само веднъж. След първия развод хората в нова връзка са далеч по-критични към себе си, знаят какво търсят и са много по-отворени към компромиси.

Вижте още: 4 сигурни знака, че той НЯМА да се ожени за вас

Обществото погрешно слага стигма на тези, които са минали през един брак, като често изтъквана причина е, че щом веднъж не си успял, то всеки следващ опит да създадеш семейство е обречен на провал.  Истината е, че нищо не изгражда по-добре един човек като партньор от срещата с развода.

Днес ви представяме 5-те най-големи предизвикателства на втория брак:

1. Смесено семейство

Ако в първия брак двамата партньори започват да пишат семейната приказка отначало, то във втория брак те са изправени пред предизвикателството да се включат в една история, която има своята богата предистория. В случаите, когато партньорите имат деца от предишната си връзка, е истинско изпитание да се получи химия първо между доведения родител и детето, а после между децата, които са от различни родители.

2. Общи финанси

За много двойки това може да бъде трудно решение. От една страна, искате да обедините парите си с човека, когото обичате, а от друга желаете да ги държите разделени, за да сте сигурни, че децата ви ще бъдат осигурени, независимо как протече новата ви връзка. Много хора също се чувстват прецакани от развода си във финансово отношение и пренасят тези страхове в новата си връзка.

3. Проблеми с доверието

Може да е трудно да се доверите напълно на втория си съпруг, ако сте били предадени в първия си брак. Ако вторият ви съпруг повтаря често: "Аз не съм бившият ти!", това е симптом, че или проектирате проблеми от първия си брак върху втория, или че сте в нова връзка, но сте избрали човек с подобен характер на бившия ви.

4. Съжаление

Много хора съжаляват, че не са срещнали сегашния си партньор по-рано. Идеята, че съвместният ви живот започва в средата на живота ви може да бъде трудна. Мислите, че партньорът ви е бил щастлив някога в друго семейство, че е градил дом и деца с друг партньор са най-големите проблеми, с които се сблъскват двойките, които са във втори брак.

5. Да не сте уязвими

Говорейки за вдигнат гард, хората във втори брак могат да действат по-"рационално", изключвайки "емоционалното". Въпреки че това често означава по-малко явен конфликт, може да означава и по-малко близост. Хората във втори брак искат да се държат зряло и да не очакват твърде много от партньора си, за да не се разведат отново.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама