6 начина, по които бащите скапват характера на синовете си


6 начина, по които бащите скапват характера на синовете си
Снимка: Istock

Мили бащи, някога и вие сте били онова момче, което се е бунтувало срещу бащините заръки. Според проучвания децата възприемат само 10% от това, което са им дали като заръка родителите, а останалите 90 % учат от поведението им. 

Вижте още: Писмо до децата ми от тяхната несъвършена майка

Днес ви представяме 6-те най - големи грешки, които правят бащите, когато общуват със синовете си:

1. Мълчание

Най - глупавото нещо, което може да направите, когато имате проблем със сина си е да млъкнете. В това наказание няма нищо поучително, а единствено ще изгради още по - голяма бариера и бунт от страна детето си към вас.

2. Без телефони

Момчетата имат изключително силна нужда от фигурата на баща си в живота им. Когато сте заедно със сина ви не забивайте поглед в телефона, колкото и интересни неща да гледате, защото пропускате изключително ценно време с детето си. Не е важно колко присъствено време имате в живота му, а колко от него ще е ефективно.

3. Децата на работохолиците се смазани

Да, светът е наложил неписаното правило, че успешният мъж е работохолик, но никой няма да ви кажа, че синовете им са най -нещастните деца на планетата. Никой скъп подарък не може да замени бащината фигура в живота на детето ви. То със сигурност предпочита да рита футбол с вас в парка, отколкото да му платите членство в най - скъпата школа.

Вижте още: Всяка майка трябва да научи детето си на тези 7 неща

4. Арогантност

Няма по -добър урок, на който може да научи детето си  от този, че всеки греши, дори и вие. Признавайте си, когато не сте прав и се извинявайте. Ако се държите като безгрешния лидер на къщата ще научите детето си на арогантност.

5. Уважавайте майка му, за да уважава жените

Независимо в какви отношения сте с майката на сина си винаги я уважавайте, защото в очите на детето вие сте един микросвят, от който то се учи на взаимоотношения. Дори да сте разделени, се дръжте към нея кавалерски, за да възпитате кавалер. Децата не слушат много, но за сметка на това попиват всичко, което виждат.

6. Не го превръщайте в материален роб

Живеем в свят, в който успехът се определя от годишната заплата. Ако говорите само за пари пред детето си, то ще стане голям човек, който ще е готов да прекрачи всички граници, за да постигне материални блага. Има много умни хора, които са се реализирали в не много добре платени професии, но това не ги прави по - малко успешни, нали? Дайте на сина си мечти, които са по - големи от пълно портмоне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама