Писмо до децата ми от тяхната несъвършена майка


Писмо до децата ми от тяхната несъвършена майка
Снимка: Istock

Мили деца,

Нека първо да кажа това: Обичам ви повече от всичко на света.

Запомнете това изречение, защото знам, че има моменти, в които не се чувствате сякаш ви обичам. Знам, че прекарвам много време, крещейки - всъщност твърде много време. Иска ми се да не го правя. Опитвам се да се променя. Всеки ден се боря да контролирам гнева си, когато правите палави избори или когато съм разочарована, защото забравям, че не сте възрастни и не действате или мислите като такива.

4 супер сили, които носят хората с трудно детство

И всеки ден губя. Иска ми се да съм по-добра, защото ви обичам и искам да имате най-добрата майка, която мога да бъда.

Не обичам да съм ядосана. Не се отнасям така с другите хора и сърцето ми се разкъсва да знам, че се отнасям с непознати с повече търпение, отколкото давам на вас.

Иска ми се да можете да видите майката, която не можете да видите, след като заспите. Иска ми се да знаете, че ви проверявам и ви гледам как спите спокойно. Иска ми се да можете да чуете „Обичам те“ – думичките, които прошепвам, докато вие дишате дълбоко, а аз ви завивам по-добре. Иска ми се да усетите гордостта, докато си мисля за всичките ви постижения този ден.

Иска ми се да знаете болката, която изпитвам, когато ми разказвате за хората, наранили чувствата ти. Скривам тази болка, за да ви покажа сила, докато ви помагам да разберете как да се справите с тези деца.

Иска ми се да знаете как се хваля с вас. Знам, че често критикувам, но истината е, че вие сте невероятни. Вие сте разсъдливи, съпричастни, грижовни и чувствителни. Обичам, че показвате тези качества повече, отколкото аз мога. Вие сте умни и прекрасни.

Пожелавам ви най-вече да ви покажа любовта, която заслужавате. Усещам я вътре в себе си. Тя вирее, но не я показвам, както трябва. Понякога изглежда като нещо друго - раздразнение, разочарование, облекчение - когато кажа „Обичам те, но . . . ”. Обичам ви. Дори когато поведението ви не е толкова приятно. Дори когато ми е скучно. Дори когато съм уморена и разочарована и искам да избягам далеч от вас. Дори когато съм на компютъра или телефона си. Обичам ви повече от всичко.

Обичам ви повече от всичко, но не съм перфектна и не винаги ми е удобно да показвам обич, особено на публично място. Моля ви, напомняйте ми да се усмихвам повече, да ви прегръщам повече, да казвам повече „Обичам те“, да гъделичкам, да се смея и дори да плача от радост. Моля ви, помогнете ми да бъда майката, която заслужавате.

С обич, мама

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама