4 супер сили, които носят хората с трудно детство


4 супер сили, които носят хората с трудно детство
Снимка: iStock/Guliver

Детството е един от най-важните периоди в живота на всеки човек, то полага основата, върху която човешкият характер се разгръща през годините. За съжаление не при всеки човек този период е бил изпълнен само с щастливи моменти - някои са били отхвърляни в училище, други са били вечно неразбрани в семейството си, но по-важното е не през какво сме преминали, а как и какво е изгдрадило в нас като личности.

Днес ви представяме 4 супер сили на хората с трудно детство:

1. Независими

Ако родителите ви при всеки проблем, с който сте се сблъсквали, са ви казвали "оправи се сам", вие често сте се чувствали неразбрани. Това, че от ранна възраст ви се е налагало да търсите решение на проблемите, е изградило у вас огромна независимост и здрав характер, защото много по-рано от връстниците си сте разгънали потенциала си на личност.

Вижте още: 11 жени споделят най-важните съвети за любовта, които са научили от бащите си

2. Състрадателни

Много хора, които са били емоционално пренебрегнати в детството си, имат намалена чувствителност към себе си, но за сметка на това силно изразена емпатия към чувствата на другите хора.

3. Най-щедри са децата, които са расли в нищета

Свръхзадоволените деца обикновено стават големи егоисти в живота, защото от малки са свикнали с идеята, че светът им принадлежи. За сметка на това децата, които са израснали по-скромно, знаят радостта от малкия подарък. Те изпитват огромно щастие, когато са щедри към хората, защото това ги връща във времето, когато са били деца и са получили внимание, което не е било ежедневие за тях.

Вижте още: 5 идеи къде да заведете детето на 1 юни в София

4. Гъвкави личности

Ако като деца не са се съобразявали често с желанията ви, то това е изградило силна емоционална гъвкавост и сте се научили как да се приспособите към ситуацията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама