11 жени споделят най-важните съвети за любовта, които са научили от бащите си


11 жени споделят най-важните съвети за любовта, които са научили от бащите си
Снимка: Istock

Психолозите казват, че майката учи момичето да обича, а бащата я учи как да оцелява, обичайки. Днес ви представяме 11 жени, които споделят най-ценните съвети за любовта, научени от техните татковци.

1. Не можеш да принудиш мъж да те обича

"Баща ми чу скандал с приятеля ми, когато бях в гимназията. Крещях му и му казвах, че не го е грижа за мен (току-що разбрах, че ми е изневерил). Баща ми влезе в стаята и ми каза: "Не можеш да принудиш някого да се грижи за теб. Не можеш да го манипулираш. Ако не му пука за теб и не те обича, това е негова загуба." Никога след това не съм преследвала мъже, които не са ми верни." - Рени, 26 г.

Вижте още: 6 токсични очаквания на жените, които тровят връзката

2. Бракът е ангажимент

"Преди да се омъжа, баща ми ми каза: "Бъди отдадена в брака си, защото той е ангажимент. Колкото и да те ядосва съпругът ти, трябва да останеш лоялна към обета, който си дала пред Бог: "В добро и зло" - Никол, 39 г.

3. Омъжи се за мъж, който не иска да те променя

"Баща ми ми каза: "Не се омъжвай за човек, който иска да се промениш. Омъжи се за този, който вярва, че да бъде с неукротима и непримирима жена го прави най-щастливия мъж на земята." – Сандра, 35 г.

4. Бъди мъдра относно прошката

"Баща ми ме научи колко е важно да мога да прощавам, без да ме правят на глупачка, което е в основата на всяка връзка. Неговите действия говореха повече от думите и аз ще съм вечно благодарна за това, на което ме научи, не толкова с думи, а чрез действията си." - Лора, 79 г.

5. Забавлявай се

"Баща ми винаги казваше, че ключът към здравия брак е да умеем да се забавляваме заедно!""-Катрин, 26 г.

7. Самотата е по-добра от нещастието

"Баща ми каза на мен и сестра ми, че е по-добре да бъдем самотни, отколкото да се окажем в нещастни бракове." - Михаела, 39 г.

8. Избери някой, когото цениш

"Баща ми ми каза да избера някой, когото ценя толкова, колкото ценя себе си." - Лидия, 59 г.

9. Гледай как се отнася с майка му

"Баща ми веднъж ми каза: "Всеки мъж, който се отнася към майка си с любов и уважение, е много по-вероятно да направи същото с теб." - Кали, 36 г.

10. Просто трябва да те прави щастлива

"Баща ми ми каза: "Не ме интересува какво прави, независимо дали е богат или беден, дебел или слаб. Стига да те прави щастлива." – Бети, 28 г.

11. Бъди независима

"Когато попитах баща си за любовта, той ми каза: "Просто се увери, че можеш да живееш без него. Никога не бъди зависима, не е привлекателно." – Елена, 29 г.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама