5 идеи къде да заведете детето на 1 юни в София


5 идеи къде да заведете детето на 1 юни в София
Снимка: iStock/Guliver

Малки и големи с нетърпение очакват онзи ден в годината, който е посветен на най-важните хора - децата. Не е изненадващо, че всички обичаме 1 юни, защото освен че имаме възможност да прекараме цял ден с мъниците си, винаги има огромен избор от дейности и събития, планирани специално за тях. Ето няколко забавни начина да отпразнувате Деня на детето тази година в София.

1. Ден на детето в Националната галерия, 1 юни, НХГ, безплатно

Програма: 13:00 – 15:30 часа – Празнична програма и рисуване с тебешири пред галерията

5 гряха, които и най-добрите майки имат към децата си

2. Празник от деца за деца, Park Center Sofia, 1 юни, 17ч, безплатно

Там ще са малките големи таланти от школата на световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Елизабет Колева- СКГХ "Елизабет-Ритмика". Ще можете да се насладите на спиращи дъха изпълнения! Водещ на събитието ще бъде актьорът Цветелин Павлов. Има и викторина с награди за малките гости на празника.

3. Първи юни в Quartal-a, бул. Г.М. Димитров 81, 12:30ч, безплатно

В Quartal District на бул. Г.М. Димитров 81 ще бъдат любимите Wonder Academy и страхотни предложения с различни атракции и занимателни дейности за мъниците!

Програма:

12.30 - “Приказка за важните неща” - куклен театър

15.00 - „Птици над Сена“ по стихове на Жак Превер - Театрално студио “Кактус”

16.00 - Вокална група при 4-то ОУ "Проф. Джон Атанасов"

16.30 - Детска танцова школа “Фолклорика”

16.45 - Елица Узунова от вокална формация “Зорница”

17.00 - Детска танцова школа “Фолклорика”

17.30 - “Приказка за важните неща” - куклен театър

4. Детски панаир, 3 юни (събота), Градската градина, безплатно

На 3 юни (събота) София ще отпразнува деня на детето с над 40 безплатни тематични ателиета за деца пред Народния театърНад 40 културно-образователни инициативи за деца.

5. 1 юни от приказките, спортен комплекс Амик Спорт, 10ч, безплатно

Столична община и Пощенска кутия за детски приказки ви канят на най-шарения празник, по повод празника на децата- 1 юни!

Събитието „1 юни от приказките“ включва концерт с участието на вокално-театрална формация „Врабчетата“ и детски хор „Пим-Пам“, концерт на талантливи деца от 119 СУ и 81 СУ, интерактивен танцов спектакъл „Браво, деца!“, четене на детски приказки с актьорите Петко Венелинов, Живко Джуранов и писателката Ралица Найденова, „Джаз за деца с Венци Благоев“, уъркшоп с художничката Мира Мирославова, въздушна акробатика с Pole Dance Bulgaria, обучение по Първа помощ за деца с Лазар Радков и много други забавления!

Фестивалът се провежда на територията на спортен комплекс Амик Спорт с адрес "акад. Георги Бончев №4", в непосредствена близост до сградата на издателство БАН. В закритото пространство в комплекса на терена на футболното игрище ще се състоят спортните инициативи и интерактивната театрална постановка за деца „Браво, деца!“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама