6 неща, които самотните майки няма да ви кажат, но трябва да знаете


6 неща, които самотните майки няма да ви кажат, но трябва да знаете
Снимка: iStock

Отглеждането на деца е достатъчно трудно с двама родители в уравнението, така че всяка една майка е напълно наясно, че има стигма, свързана с позицията на „самотен родител“. Затова нека започнем с това, че никога не знаете историята на някого - можете да направите всичко „правилно“ в живота и пак да се окажете в тази позиция. А ето и кои са нещата, които самотните майки няма да ви кажат, но е редно да знаете.

1. Думите ви нараняват

Както се казва – „Животът се случва, докато ние си правим планове.“ Всеки самотен родител прави най-доброто, което може за детето си. Не се изкушавайте да давате непоискани съвети и да задавате неподходящи въпроси. Насърчаване и подкрепа е това, от което всеки родител има нужда.

2. Те не са богати

Хората предполагат, че сте осигурени от издръжката за дете, но в повечето случаи това не е вярно. Не всеки баща плаща издръжка на дете и когато го прави, обикновено не е достатъчно, за да покрие повечето разходи, свързани с детето. За България минималната издръжка е около 170 лева на месец, а средната около 350 лева.

Вижте още: 6 вредни неща, които родителите неволно причиняват на децата си

3. Постоянно се тревожат, че не са достатъчно добри

Всеки родител се тревожи за това, но другите нямат общественото порицание, което може да потвърди тези страхове. „Децата имат нужда от мама и татко“ повтарят всички. Но това е извън контрола ви и всичко, което можете да направите, е да положите максимум усилия.

4. Нямат развито чувство за „Аз“

От всички възможни хора, самотните майки разполагат с най-малко време да се грижат за себе си. Цялото време минава в работа, готвене, грижа за дома и време с детето - нови уроци или нов спорт, но никога не остава време за вас самите.

5. Не са много забавни

Да бъдете единственият човек в света, отговорен за живота на друг човек, може да е изключително изтощително. Самотните майки са уморени през цялото време. Със сигурност им се иска да излизат с приятелите си и да танцуват в бара, но най-реалистично е да заспят на дивана в 20:00 часа.

6. Комплиментите към детето означават всичко за тях

Това не е изненадващо, но е изненадващо колко рядко самотните родители могат да чуят такива комплименти - повечето хора имат друг родител, на когото да разчитат и да получат подкрепа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама