6 стриктни правила, които децата на Илон Мъск следват


6 стриктни правила, които децата на Илон Мъск следват
Снимка: Getty Images/Guliver

Илон Мъск никога не е бил човек, който се придържа към традициите. Основателят на Tesla и SpaceX винаги е имал умението да влага собствения си личен нюх във всичко, което прави. Независимо дали го обичате, или мразите, никой не може да отрече, че мъжът със сигурност има уникален подход към живота. Тази уникалност се отнася и към родителските му възприятия.

МАЙКАТА НА МЪСК СПИ В ГАРАЖ, КОГАТО Е ПРИ НЕГО

Мъск има доста деца - близнаци Грифин и Ксавие, на 18, тризнаци Кай, Саксън и Дамян, на 16, от бившата си съпруга Джъстин. От бившата си половинка Граймс има още два наследника - син, X AE A-XII, който навършва 2 години на 4 май, и дъщеря, Exa Dark Sideræl, която се роди през декември 2021 г.

Ето 6 строги правила, които спазват децата на Илон Мъск.

1. Очаква се децата на Илон Мъск да бъдат негови протежета

Въпреки че Мъск казва, че остава на заден план в ранното родителство и предпочита да се включи когато малките пораснат, той има големи очаквания от всички. Опитва се да разбере какъв е талантът и наклонностите на всяко едно дете, за да ги доразвие.

2. Илон Мъск вярва, че децата му могат да бъдат обучавани чрез интернет

Мнението на Мъск за образованието е много нетрадиционно. По време на интервю на живо в аудио приложение, наречено Clubhouse, Мъск каза, че вярва, че децата му са научили повече от интернет, отколкото навсякъде другаде.

„Е, моето наблюдение е, че децата ми бяха обучени за различни житейски ситуации предимно от YouTube и Reddit“, каза Мъск.

3. Синът на Илон Мъск няма право да нарича Граймс „мамо“

2-годишният син X на Мъск и певицата Граймс не нарича майка си „мама“ или друг вариант на думата. Вместо това Х нарича Граймс с малкото ѝ име Клеър.

„Не знам защо изпитвам отвращение към думата, защото я харесвам, уважавам, просто не мога да се идентифицирам с нея. Може би малкият усеща моята неприязън към думата майка“, каза Граймс пред Vogue през септември.

4. Всички трябва да четат по-често, отколкото да играят видео игри

Детската любов на Мъск към видеоигрите му помогна да развие страстта си към програмирането, което му служи толкова добре в кариерата му. Разбира се, собствените деца на Мъск последваха примера им като запалени геймъри. Докато Мъск като цяло подкрепя децата си да се задълбочават в хобитата, които той обича, все пак има едно много стриктно правило относно времето за игра - то трябва да е по-малко от четенето.

5. Илон Мъск смята, че децата му трябва да се изправят пред трудности

Може да е лесно да се забрави предвид състоянието му сега, но Мъск е бил изправен пред много предизвикателства в детството и ранната си зряла възраст. Той се премества от родината си Южна Африка в Канада на 17-годишна възраст без никаква родителска подкрепа. Освен това, е бил тормозен в училище до 15-годишна възраст. Мъск вярва, че тези трудности са му помогнали да се формира в успешния човек, който е днес.

6. Трябва да се грижат за здравето си

Мъск насърчава здравословното хранене, както и здравите умове в своето домакинство. Детегледачка, която някога се грижела за тризнаците му, разкри във видео в TikTok, че момчетата са много грижовни към здравето си и от най-ранна възраст са имали странни хранителни предпочитания, напълно различни от тези на връстниците им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама