60 безплатни ателиета за деца пред Народния театър на 1 юни


 60 безплатни ателиета за деца пред Народния театър на 1 юни
Снимка: Фондация Изиарт

Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе на 1-ви юни пред Народния театър "Иван Вазов". Всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.

Предвидените работилници за 1-ви юни ще се провеждат в рамките на целия ден от 11.00 ч. и 20.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. По традиция Фондация Изиарт, съорганизатор, е изработила и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Софийска градска художествена галерия, Национален Природонаучен музей. 

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, калиграфия (за писане на глаголица). Тази година са включени и няколко нови ателиета - по тъкане, любопитни техники по неврографика и цианотайп. Ще има игра посветена на символите скрити в герба на София, както и тематично ателие, с което да отбележим годишнината на столицата, в което всяко дете ще може да изработи свой магнит с емблематична сграда на София. За бебета също е предвиден кът с игри. В програмата има и редица спортни активности – танци, йога, тенис шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Както всяка година ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детски панаир е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

Линк към събитието и ТУК: facebook.com/events/857353281267062/

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама