7 начина да запазите разсъдъка си, когато имате малко дете

  • 7 начина да запазите разсъдъка си, когато имате малко дете
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 29.05.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Всички сме го изпитвали. Намирате се в супермаркета, в парка или в мола. Усещате с всичките си сетива какво предстои, но умът ви се опитва да излезе в отпуска. Започва от нещо малко, полагате усилия да туширате, но то просто се случва. Детето ви "изригва". Сега вие сте майката с крещящото, истерично дете, което се въргаля по земята. Тези дни ви карат да се чувствате сякаш сте на ръба на лудостта и после си давате сметка, че психиатрията не е чак толкова лошо място. Спокойно, всичко е под контрол. Или поне ще бъде. Ето 7 начина да запазите разсъдъка си, до колкото това в възможно.

1. Обадете се на приятелка. Плачете, крещете, излейте си всичко. Ако нямате подходяща, баба ви или майка ви също биха свършили работа.

2. Пуснете филмче или песнички, независимо че възпитателните ви методи изключват технологиите. 5-те минути тишина си заслужават всяка секунда прегрешение!

3. Направете нещо творческо, дори можете да включите детето. Рисувайте, оцветявайте, наблегнете на червения цвят, за да изкарате гнева си.

4. Пишете за това как се чувствате. Не е чак толкова лоша идея да си водите дневник, макар да мислите, че не ви се случва нищо интересно. Емоциите са си емоции!

5. Поплачете си в банята. В това няма нищо срамно, а и е по-добре под душа, от колкото пред детето.

6. Не загърбвайте алкохола. Чашата вино вечер може да направи чудеса, дори да нямате време да се срешете.

7. Прегърнете детето си силно и помнете, че няма да е вечно така.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.