5 неща за живота и любовта, които научих от мама


5 неща за живота и любовта, които научих от мама
Снимка: iStock/Guliver

Връзката между майка и дъщеря е най-ценна на света. Тя започва още от бременността и не приключва никога, така че добрите отношения с мама са гаранция за щастлив и спокоен живот, независимо колко километра ви делят една от друга. Като зряла жена мога да кажа, че откривам в себе си толкова много от мама, че понякога даже е нереалистично. А ето и кои са някои от най-важните уроци, които научих от нея.

1. Винаги давай най-доброто от себе си

Независимо дали става дума за любов, приятелство или работа. С каквото и да се захванеш, бъди на 100%, защото ако случайно се провалиш няма да се чудиш какво би станало "ако…".

2. "Простирай се според чергата си"

Това е наистина любим израз на мама, който не забравя да използва при почти всеки телефонен разговор. Истината е, че благодарение на него се научих малко или много да управлявам финансите си, макар понякога да си скубя косите след необмислени покупки.

3. Бъди уверена

Мама е истинска кралица на увереността, което доста често ме е смущавало (особено, когато сме водили от "онези" разговори). Никога не спирай да вярваш в себе си, дори някой да се опитва да те злепостави или унижи. Дори понякога самата ти да не си вярваш, не спирай да говориш уверено, така че всички да се вслушат в теб.

4. Не мрънкай, действай

Майка ми винаги се е дразнела на хората, които се оплакват от всяко нещо и все са недоволни. "Човек сам кове съдбата си. Ако нещо не ти харесва, промени го", казваше ми тя.

5. Не носи емоциите си на челото

Винаги много ми е личало, когато съм разстроена. Мама все казваше, че не е хубаво всички да разбират, че имаш лош ден, защото винаги ще се намери някой лош човек, който да злоупотреби с уязвимостта ми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама