8 правила, по които ще науча дъщеря си да живее


8 правила, по които ще науча дъщеря си да живее
Снимка: iStock

От една майка до нейната дъщеря - уроците, на които ще я научи за любовта и живота.

1. Нямаш нужда от мъж, за да бъдеш щастлива

Светът ще се опита да ти каже как имаш нужда от някой, за да се чувстваш пълноценна. Другите ще се опитат да те накарат да се почувстваш по-малко човек, ако нямаш мъж до себе си. Че твоето щастие и успех в живота зависят от това дали един мъж те желае. Не, нямаш нужда от мъж, за да се радваш искрено на нещата и да бъдеш в мир със себе си.

Вижте още: 5 признака на здравословната връзка между майка и дъщеря

2. Ти отговаряш за собственото си щастие

Твоето щастие не зависи от вниманието на момчетата или от това как другите те виждат. Ти си единствената, която има власт над чувствата си, над живота си и над щастието си. Така че, моля те, избери да бъдеш щастлива.

Избери да се усмихваш и да се смееш, и да танцуваш, и да оставиш косата си къдрава, и да изгледаш целия сезон на шоуто за един ден. Избери да се отдалечиш от токсичните връзки и токсичните хора. Може да не съм винаги там, за да те направя щастлива, но ще те науча да правиш себе си щастлива.

3. Хората са разбити и може да не ти дадат любовта, която заслужаваш, въпреки това ги обичай

Не се затваряй в себе си. Не отблъсквай хората. Не бъди такава. Давай любов безусловно. Защото когато даваш любов, без да очакваш нещо в замяна, само тогава можеш да кажеш, че си обичал истински. Няма да ти липсва любов, защото ще те науча да обичаш себе си, независимо дали хората го правят или не.

Вижте още: 40 неща, които искам да кажа на дъщеря ми на 18-тия ѝ рожден ден

4. Целият свят е твой

Чувствай се свободна да го завладееш. Каквато и да искаш да станеш, пазя ти гърба. Искаш ли да бъдеш балерина, астронавт, ветеринар, лекар или може би певица? Искаш ли да отидеш на гмуркане, искаш да си купиш мотор, искаш ли да си стегнеш багажа и да пътуваш по света? Решението е твое и аз ще те науча, че невъзможното е само опция.

5. Красотата е там, където ти избереш да бъде видяна

Не е нужно да показваш допълнителна кожа, за да бъдеш забелязана и красива.

Спортните панталони са хубави, качулките също. Можеш да свалиш горнището. Можеш да бъдеш по-красива с маратонки от онези момичета, които не могат да ходят на високи токчета, но въпреки това решават да ги носят. Къдравата коса е невероятна, правата коса е зашеметяваща.

Закръглените мъже могат да бъдат привлекателни, както и онези високи момчета с "фитнес тяло".

Важна е вътрешната красота. Важно е как нещата те карат да се чувстваш, а не това, което другите казват за красиво. Ще те науча сама да избираш красотата си.

Вижте още: Най-силната притча за дъщерята, която трябва да прочетете

6. Върви с вдигната глава

Не позволявай на нищо или някой да те събори. Не позволявай на никого да ти каже, че не си достойна. Ще срещнеш хиляди хулигани през целия си живот – детска градина, гимназия, работно място, на автогарата, на интервю за заем – каквото и да е. Това, което ти казват, има значение само ако вярваш в него. Ще те науча да не навеждаш глава заради тях, а вместо това да им доказваш, че грешат.

7. Вместо да нараняваш хората, накарай ги да се чувстват важни

Ще те науча, че колкото и лош ден да си имала, не трябва да го изкарваш на другите. Бъди светлината в края на тунела за другите, защото милите ти думи може да променят нечий живот. Не изграждай стени - изграждай пътища към сърцата на другите хора. Никога не знаеш кога ще имаш нужда от същото.

Вижте още: От майка към дъщеря: 14 комплимента, нямащи общо с външността

8. Напълно нормално е да плачеш

Ще те науча да не криеш сълзите си. Ще те науча да не затваряш чувствата си, нито да им позволяваш да те задушат, защото е добре да плачеш и е добре да чувстваш. Забрави да бъдеш твърда и да не позволяваш на никого да се доближи до теб. Вместо да се нагрубяваш, ще те науча как да се справяш с разбитото сърце.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама