9 оригинални идеи за боядисване на яйца (ВИДЕО)


9 оригинални идеи за боядисване на яйца (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

По традиция на Велики четвъртък боядисваме великденските яйца. Ако не успеете днес, може да го направите и в събота. И ако искате тази година да разнообразите, ето няколко чудесни идеи, от които да почерпите вдъхновение.

ВИЖТЕ ТУК КАК ДА ВАРИТЕ ЯЙЦАТА, БЕЗ ДА СЕ НАПУКАТ!

С восък

Това е една от най-старите традиционни техники, познати у нас. За украсяването на яйцата се използва разтопен чист пчелен восък (меденожълт на цвят) и специална писалка. Писалката може да се замени с игла, тънка клечка или перце. Важно е да знаете, че парафинът или други синтетични субстанции, дори и църковните свещи, не са подходящи за рисуване, тъй като се разливат при боядисването и нямат необходимите качества.

Восъкът се разтапя на водна баня в плитък съд. За получаване на черни контури на рисунката той може да се оцвети в черно според традиционната практика с боров катран или сажди. Може също така да използвате маслена боя за рисуване в различни цветове.

Черно-бял минимализъм

Сварете бели яйца, след което използвайте само черна боя, за да нарисувате върху тях линии или точки.

Сладки личица

Отново имате нужда от бели яйца, върху които да нарисувате подобни личица. Разбира се, може да развихрите въображението си.

С пяна за бръснене

С този метод определено се получават много ефектни яйца. А направата им е изключително лесна и забавна, така че може да включите децата.

С естествени бои

Ако искате тази година да замените боите от магазина, може да оцветите яйцата си по натурален начин. За целта сложете посочените продукти във водата, в която варите яйцата.

Абстрактни яйца

Ако сте хора на изкуството, пробвайте тази лесна техника. Имате нужда единствено от макарони и боя в желания цвят.

С листенца

Може би знаете този стар метод, но ви го припомняме, защото ни е сред любимите. Върху сварено яйце сложете листенце, увийте го в стар чорпогащник, след което го пуснете в боята. След като го извадите, ще се получи както е показано на втората снимка.

С металически ефект

Корона яйце

И тъй като този Великден със сигурност ще е различен заради пандемията от коронавирус, ето как да погледнете на ситуацията от друг ъгъл, по-забавен. Направете си корона яйце - с парче плат, цветно тиксо и черен маркер.

Или пък нарисувайте лица с маски.

 

АКО ИСКАТЕ ОЩЕ ИДЕИ, ЕТО ТУК ИМА ОЩЕ 25!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама