Ето защо котките се гушкат в стопаните си

  • Ето защо котките се гушкат в стопаните си
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 17.03.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Обикновено котките обичат независимостта и предпочитат да спят сами. Но има моменти, когато домашният любимец идва да подремне до стопанина си. Собственикът е доволен от това поведение на любимата си котка и се страхува дори да се движи, за да не я прогони. Но защо котките идват да се гушкат при нас? Ето пет възможни обяснения:

Търсят топлина

Котките обичат топлината и постоянно търсят най-топлото място в къщата. Те могат да спят до всичко, което излъчва топлина – радиатора, близо до печката или в ъгъла, където падат слънчевите лъчи. Затова котката иска да я затоплите и идва да легнете до вас.

Удобно им е

Не е тайна, че котките обичат да спят и го правят по 12-15 часа на ден. Те могат да си лягат на най-необичайните места, но преди всичко ценят комфорта и удобството. На котката вероятно й е удобно да спи до вас на леглото и за това може да е дошла при вас.

12 ПОЛЗИ ОТ ТОВА ДА ИМАТЕ КОТЕ

Чувства се в безопасност до вас

Котките на пръв поглед могат да изглеждат спокойни и дори мързеливи, но винаги са нащрек. Във всички непонятни за тях ситуации те могат да скочат или да избягат. С вас котката е спокойна и затова иска да спи до вас. Това показва, че ви се доверява и ви смята за член на нейното семейство.

Мисли си, че това е нейното място

Районът, където стои леглото, може да "принадлежи" на котката. Поне вашият домашен любимец може да мисли така. Тоест котката ви позволява да спите до нея – това всъщност е на нейна територия, а не обратното. В този случай котката отново показва, че ви има доверие.

Обича Ви

Котките може да изглеждат независими и самодостатъчни, но те също обичат своя господар. Тяхната любов може да изглежда невидима за човека, но това не означава, че не съществува. Такава любов се проявява особено, когато котката не Ви е виждала отдавна и й е домъчняло. Тя може да дойде, да те "целуне", да се гали и да мърка. Ако това се случи, можем да ви поздравим - имате прекрасен домашен любимец.

Източник: РИА Новости, цитирани от БГНЕС

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.