Наръчник за оцеляване на самотни майки

  • Наръчник за оцеляване на самотни майки
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 01.06.2016 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

От много години насам самотните майки вече не са като белите лястовици, напротив – виждат се все по-често и в това определено няма нищо лошо, нито срамно! Самотните майки са амбициозни, можещи, успяващи и могат да раздават любов денонощно. Омъжена или не, да си родител не е само цветя и рози. Проблемите при всички родители се повтарят без значение от семейното им положение и социалния статус, затова днес ще ви представим този полезен наръчник за самотни майки, на които им се налага да балансират между стотици неща ежедневно.

Не се срамувай да искаш помощ

Ако разчиташ изцяло на себе си, това е първият ресурс, който ще започне да не ти достига. Как да се справиш? Най-лесният отговор би бил – помощ от бабите. Но сигурна ли си, че си готова да срещаш всекидневно разстроения поглед на майка си и бившата си свекърва, които се надяват ти и бившата ти половинка отново да станете щастливо семейство? Използвай жокера „помощ от приятел“. Съседката, с която заедно отгледахте децата си. Друга близка приятелка в твоето положение, а най-добре комбинация от всички изброени до тук предложения.

Дай си почивка от мъжете

Независимо дали си претърпяла драматична раздяла, или просто с половинката ти сте решили да поемете в различни посоки съвсем приятелски, надали ще си готова веднага да скочиш в ръцете на първия срещнат. Не се насилвай, не слушай всички, които ти казват, че „на това дете му трябва баща“. Слушай вътрешния си глас, излизай с приятелки, а ако нямаш достатъчно време – ходи на йога с детето, на почивка или просто правете различни забавни неща.

Грижи се за себе си

Макар да ти изглежда като „мисията невъзможна“ в момента, всичко започва от грижата към теб самата. Научи се да обичаш себе си, да се награждаваш, да бъдеш горда с това, че си самостоятелна жена и нещата лека-полека ще започнат да си идват на мястото. Не мисли постоянно за детето – то е добре, та нали има теб за майка?

Не гледай всички двойки със завист

Много самотни майки започват да обвиняват непсраведливата съдба, която ги е оставила сами да се борят с живота. Следва озлобление, чувство за безизходица и още редица емоции от сивата палитра. Повярвайте ни, няма да спечелите нищо, ако гледате със завист всички щастливи семейства и си мислите какво е можело да бъде, „ако“. Най-добре влезте в крак с настоящето, направете си план за действие, разграфете добре времето си и се хващайте за работа. А щастието идва при онези, които са готови да го приемат с отворени обятия и чисти души!

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.