Ако детето ви е болно, водете го на лекар, по дяволите!!!


Ако детето ви е болно, водете го на лекар, по дяволите!!!
Снимка: iStock/Guliver

Скъпи майки, ако детето Ви е болно, ВОДЕТЕ ГО НА ЛЕКАР, ПО ДЯВОЛИТЕ!!!

От няколко дни съм в отпуск, всичките ми сто деца са на море и упорито късат нерви на баби, дядовци и хазяи. Аз нямах шанса да присъствам на тоя малък апокалипсис и останах вкъщи да се лекувам и да си чистя бърлогата! Лекувах се, чистих, лекувах се, чистих и си рекох: "Я седни, опъни си краката и разходи поглед по нюзфийда да не пропуснеш някой изригнал вулкан, голямо астрономическо събитие или обявена наскоро война, че ти отиде общата култура!"

Та опънах се, забих подута муцуна в монитора и се зачетох. Поредната холивудска знаменитост се самоубила, херцогинята Меган с нова рокля на Прада, ново доказателство, че Луната е станция за наблюдение на извънземни... Май трябваше да продължа с хигиената...

Изведнъж - пост в една от стотиците групи за майки по градове, в която нямам идея как съм попаднала, който гласи горе-долу следното: "Мами, дете на 2,5 год., повръщане 5 пъти, температура 38,5. Не мога да сваля температурата! Помагайте!"

Аз съм майка на 3 деца, по образование съм фармацевт и всеки път, когато вляза и се зачета в някоя от тия групи, сърцето ми спира на всеки три минути, изпотявам се, прилошава ми и получавам паник атаки до края на деня! Затова и рядко го правя!

Но този път прочетох толкова много глупости от жени, които говорят с невероятен авторитет и убеденост, че знаят какво казват, без да си дават сметка колко могат да навредят! И реших да седна и да напиша няколко реда по въпроса. Вероятно ще предизвикам гнева на стотици майки, но ако накарам дори една да се замисли и да вземе правилно решение, имало е смисъл!

Скъпи майки,

групите във Фейсбук, в които споделяте проблеми и търсите съвети са страхотни като идея. Стига исканите и даваните съвети да са за: ваканции, петна от боровинки, учебни помагала, частни учители и всички други дребни неща, които НЕ СЕ ОТНАСЯТ ДО ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА ВИ! Научете го това, повтаряйте си го, сложете си го като тапет на телефона и следващия път, когато детето Ви е болно, заведете го на лекар, по дяволите!

Състояния свързани с повишена температура  /или често повръщане и разстройство са опасни за малки деца. Хомеопатията и кърпите с оцет са чудесни практики, но не и в тези случаи!

Ако детето Ви има такива симптоми, направете следното:

Изключете си интрнета – незабавно!

Отидете до най-близкото превозно средство!

Заведете детето до най-близката болница!

Децата по различен начин понасят повишената температура, някои я свалят без лекарства, на други лед и оцет им действат много добре, трети се справят само с помощта на хомеопатията, НО това са изключително малобройни случаи и гореспоменатите начини НЕ СА най-доброто решение ЗА ВСЯКО ДЕТЕ! Спрете да давате съвети, без да имате никакви познания и наблюдение върху състоянието на детето, за което коментирате!

Антибиотиците не са дело на Сатаната! Знам, че много от вас вече са в пълен шок, но е научно доказано, че не ги е открил той с ясната цел да отрови децата ви!

Антибиотиците:

Не предизвикват зависимост!

Стига да са изписани адекватно и за състояния, които изискват лечение с тях, вършат страхотна и бърза работа!

Не помагат при вирусни инфекции!

Не се назначават от Дидето, Лили и Пепи и основанието за включване на такъв не е: "Пък една приятелка е много доволна!"

Мога да напиша още сто неща за тях, но това са най-честите глупости, които чета!

Билките? Много ги харесвам - факт! Те също са чудесни, но главно като съпътстващо лечение, а когато става въпрос за дете - винаги се консултирайте дали са приложими - с лекар или поне с фармацевт!

Същото важи за всички домашни илачи – оризова вода, компреси и каквото друго се сетите!

МОЛЯ ВИ, имайте грам здрав разум и престанете да излагате децата си на риск!

Разберете, че лекарите наистина учат много и важни неща, могат да предвидят как ще се развие състоянеито на детето ви и са подготвени да реагират адекватно!

Освен това познават лекарствата и начините им на действие много по-добре от всичките Ви приятелки и комшийки взети заедно Гарантирам!

Това, че искате и давате съвети, различни от "Заведете го на лекар“ е престъпно безхаберие, неимоверна глупост и според мен трябва да е подсъдно!

Забравих да спомена любимите ваксини!

Спрете да спекулирате по темата! Не познавам нито един лекар или фармацевт, а вярвайте - познавам много, който не е ваксинирал детето си!

Но в крайна сметка, какво пък толкова разбират лекарите и фармацевтите – учили там известно време, прочели стотици хиляди страници, повечето от които могат да цитират, излекували хиляди хора...

Отказвам да повярвам, че българската майка е способна на такава деградация!

Все пак в края искам да благодаря на майките, чиито бисери четох. С такава ярост не съм чистила никога! И да им кажа едно последно нещо:

Много е тъжно, когато някой непознат е по-загрижен за детето ви от вас самите!

Наистина много тъжно!

Автор: Анелия Зарева, mamaninja.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама