Бащата е най-важният мъж в живота на едно момиче


Бащата е най-важният мъж в живота на едно момиче
Снимка: iStock/Guliver

Любовта на таткото към неговата дъщеря е безгранична! Бащата винаги е там, когато е необходимо. Истинският баща. И ако е добър човек, той ѝ помага да стане по-добра - всеки ден, всяка минута.

Когато е била малко момиче, той определено е бил най-важният мъж в живота ѝ. Той пряко е повлиял на начина, по който тя възприема мъжете като цяло и я е научил с какво си струва да се примири в една връзка и какво не трябва да допуска никога. Начинът, по който се отнася с майка ѝ, до голяма степен е определил какви черти тя търси в потенциалния си партньор.

Бащата на едно момиче е първата мъжка фигура в живота ѝ, нейната вярна подкрепа във всичко. Помогнал ѝ е да стане красивата жена, която е днес. Сега тя може би е възрастна, самостоятелна и живее отделно, но в същото време винаги ще е "момичето на татко".

Добрият баща не спира да я убеждава, че може да прави същото, което правят момчетата и дори много повече. Учи я да следва мечтите си докрай и да вярва в себе си. Той оказва голямо влияние върху начина, по който тя се държи в зряла възраст. Учи дъщерята си да различава доброто от злото. Когато майка ѝ от време на време я упреква, казвайки ѝ, че "добре образованите момичета не се държат така", баща ѝ винаги я защитава и ѝ обяснява, че има пълно право да се държи точно, както иска и чувства.

НАЙ-ЦЕННИТЕ УРОЦИ, НА КОИТО НИ УЧАТ ДЕЦАТА

Той винаги е вярвал в момичето си и е бил там, когато е имала нужда. Когато е била болна, баща ѝ е тичал до магазина за любимите ѝ сладкиши и я е завивал с топло одеяло, а в тийнейджърските ѝ години я е защитавал от грешки, за които със сигурност е щяла да съжалява след това.

Той е прогонил всички, които са искали да я наранят, и е направил всичко възможно, за да бъде мила с другите. Именно благодарение на неговото влияние тя е станала умна, мила и прекрасна жена... И все още му е благодарна за всичко, което е направил за нея.

И въпреки че сега той е стар и тя се грижи за него, връзката им е толкова силна, колкото е била в детството ѝ. Все още е готов да пожертва всичко за дъщеря си. Дори сега, когато косата му е сребристо сива, заради нея той е готов да премине през виелица и да преодолее всички трудности, ако се наложи. Любовта, която бащата изпитва към дъщеря си, може да пребори всичко и всички. Защото бащата е най-важният мъж в живота на жената!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама