Безплатна книга за хората, които се опитват да заченат


Безплатна книга за хората, които се опитват да заченат
Снимка: Зачатие

Сдружение "Зачатие" издава книгата "Пътят към родителството: Твоят лесен пътеводител за фертилността" като част от международния проект, в който сдружението участва, "Together For Fertility".

Книгата излиза в се разпространява напълно безплатно в печатния си вариант, а също така може да се изтегли или чете директно от сайта на сдружението - zachatie.org. Книгата вече може да се намери и в библиотеките в страната.

Повече за книгата

Книгата Пътят към родителството: Твоят лесен пътеводител за фертилността" е предназначена за всички, които желаят да станат родители и се притесняват, че бременност не настъпва, за техните близки и приятели.

Темата за безплодието все още е трудна за определени хора. За някои от тях то е нещо далечно и непознато, което се случва "на други хора, не на нас". В действителност 1 от 5 или 6 двойки в световен мащаб среща трудности при зачеването на дете. Само в Европейския съюз около 25 милиона души се сблъскват със стерилитет.

В този своеобразен наръчник за двойките с репродуктивни проблеми са описани факторите, които влияят на фертилността. Предоставена е информация за основните причини за стерилитет. Описани са методите за диагностика, лечение и асистираните репродуктивни технологии – инсеминация, ин витро и какво да очакват пациентите от тях. Представена е базова информация за мъжката и женска репродуктивни системи.

Освен добър съветник при планирането на бременност, книгата дава и важни насоки при планирането на първа визита при специалист по репродуктивна медицина, ако въпреки опитите бременността не настъпва.

Тази книга е полезен и верен спътник, но читателят сам избира пътя, по който да върви към мечтаното дете. В много глави глави той може намери утеха, а други могат да се превърнат в негов предпочитан източник на информация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама