Да, жената е домакиня, майка и прави от къщата дом…


Да, жената е домакиня, майка и прави от къщата дом…
Снимка: istock

В този объркан свят, който сякаш е застанал с главата надолу, не смеем да предположим кой простира прането вкъщи, кои готви и кой докарва големите пари. Жените сякаш се борят да бъдат тежката ръка у дома, отхвърлят ролята си на домашни закрилници и покрай това да бъдат майки искат да правят още пет други неща, за да не са… „просто майки“.  

А една жена е вихрушка от най-смислените елементи, които крепят дома, мъжете и сякаш света като цяло.

Да, жената е… ДОМАКИНЯ

Умее да създава уют с двете си ръце – от топлата питка за вечеря, през ароматната свещ, сложена на масата, та чак до цвета на пердетата, които само тя може да избере точно в този нюанс. И не, това не е най-важната част – у дома да е красиво и на масата да има храна. Като домакиня тя просто подрежда чувствата в душата на всеки и слага всяко едно от тях на правилното място, забърсва праха в душите и сплотява семейството, поседнало на дивана в мрачен дъждовен ден.

Да, жената е… МАЙКА

„Само това“. Понякога само това е повече от усилията, които можеш да положиш да носиш целия свят на раменете си. Майка е и познава плача на детето си с всичките му нюанси… кога го боли, кога е тъжно, кога е уморено и просто иска да затвори очи. Гушка го по единствения начин, който може да успокои. Говори му така, сякаш като песен се леят думите ѝ. Държи го за ръка като пристан, към който то от малко знае, че винаги може да се върне. Майката носи на гърба си раница със задължения, угризения, топли думи за утеха и отговори на всички въпроси, които някога някой може да ѝ зададе.

Да, жената е… СЪПРУГА

Успокоява партньора си след провален работен ден, сделка, която не се е състояла или тежък разговор с колегите в късния следобед. Целува нежно, целува страстно и никога не допуска да е само „по задължение“. С нея мъжът се чувства силен, цял и знае, че щом я има до себе си, може да си позволи да загуби всичко друго. Борил се е за любовта ѝ, а тя от своя страна я поддържа жива, страстна. 

Домакинята, майката или съпругата също работи, има своите си занимания, има своя си живот. Не се определя само в една от всички свои роли. Умът ѝ е достатъчно остър, за да знае, че докато жонглира умело с всички топки, никога няма да загуби баланс. Не отрича природата си, не отрича ролите си, а ги прегръща и прави най-доброто от тях, на което е способна. И го умее добре. И е красиво да гледаш как една жена се държи като дама.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама