Ето защо кърменето е най-добрият избор, който може да направите


Ето защо кърменето е най-добрият избор, който може да направите
Снимка: iStock/Guliver

Може би всяка жена знае за многобройните ползи от кърмата, която осигурява всичко необходимо на още крехкото бебче. Дори ако по една или друга причина кърмите своето малко съкровище за кратък период от време, имунната му система ще извлече огромна полза майчиното мляко.

Ето защо да изберете кърменето, ако можете:

Майчиното мляко е най-пълната форма за хранене на бебето. Всъщност в кърмата се съдържа точно определено количество мазнини, захар, вода и протеини, от които се нуждае всяко новородено, за да расте и развива. Ето защо кърменето е толкова важно.

Преждевременно родените бебета, които се хранят с майчино мляко се развиват по-добре, от тези хранени с адаптирано.

Кърмата съдържа антитела, които помагат на новороденото да е по-добре защитено от бактерии и вируси. Кърмените бебета имат по-силни съпротивителни сили срещу инфекции и заболявания като: диария, ушни инфекции, алергии и астма. Те боледуват по-рядко.

Вижте още: Защо не трябва да консумирате алкохол по време на бременност

Когато кърмите, няма бутилки и биберони, които трябва да се стерилизират. Млякото от гърдите на майката винаги е стерилно (чисто).

Кърменето използва допълнителни калории, което прави по-лесно свалянето на килограмите, придобити по време на бременността. То също така помага на матката да се прибере до нормалния си размер и намалява кръвотечението, което жената би могла да има след раждането.

Кърменето понижава рискът от рак на гърдата и може да намали рискът от рак на яйчниците.

Разбира се, да не забравяме, че кърменето може да заздрави връзката между майката и бебето. Физическият контакт е важен за новороденото и може да му помогне да се чувства по-сигурно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама