Ето защо връзката между майка и син е толкова важна


Ето защо връзката между майка и син е толкова важна
Снимка: iStock/Guliver

Мнозина смятат, че за да разбереш същността на един мъж, всичко, което трябва да направиш, е да погледнеш как се отнася към майка си. Връзката майка-син оказва огромно влияние върху неговата личност и живот като цяло. Ето по какъв начин.

1. Помага им да се справят по-добре в училище

Изследователите са открили, че възпитанието оказва пряко влияние върху развитието на мозъка на детето. По-конкретно в областта, която отговаря за обучението, паметта и стресовите реакции. Майка, която е внимателна към сина си от първите дни, вече оказва значително влияние върху представянето му в училище.

2. Пази ги от неприятности

Близката връзка с мама значително намалява риска момчетата да се включат във високорискови поведения. Създаването на безопасна среда вкъщи и осъзнаването на майчината любов кара момчето да иска да поддържа тази връзка и да стои далеч от всичко, което би могло да я накърни.

3. Момчетата стават уверени мъже

Подкрепата на майката е невидима сила. Всички имаме нужда от нашите „лични мажоретки” в живота, а за момче, чиято майка е неговият най-голям фен, това е катализатор на увереността. Обикновено тези мъже по-рано се изнасят от вкъщи, по-рано взимат живота си в ръце, защото са смели и находчиви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама