Фондация Emprove насърчава писането като терапия в конкурс за микро истории


Фондация Emprove насърчава писането като терапия в конкурс за микро истории
Снимка: Emprove

Фондация Emprove, която помага на жени, преживели или преминаващи през връзка с насилие, доказа чрез серия от арт събития, че писането е чудесен терапевтичен похват. Като част от творческата поредица "Пробуждане между редовете", Emprove добавя и конкурс за създаване на микро разказ в рамките на 100 думи. Всеки желаещ може да се включи до 30 април. Микро разказът трябва да включва всички елементи на истинска история - герои, обстановка и развитие; фокус върху силен, трансформиращ момент; "Пробуждането" като основна тема на историята.

Най-вълнуващият стимул за участие е възможността разказите-победители да станат част от официалната изложба "Пробуждане между редовете" в Национална галерия Квадрат 500 от 17 май до 17 юли. В нея известни български художници, илюстратори и стрийт артисти ще представят картини, създадени по микро разказите на #ЖенитеSurvivors. Останалите награди за участниците са осигурени от партньорите на фондация Emprove:

- 20 тениски с послание от българския филм WOMEN Dо CRY / Жените наистина плачат

- 15 бутилки от най-награждаваната серия вина на Domaine Boyar - Quantum Wine

- 1 бр занаятчийска торта от Хляб и Soul

- 4 ароматни свещи от L'OCCITANE en Provence

- 15 вкусни пакети с грижа от Harmonica organic foods

- 1 годишен абонамент за Списание EVA

- 1 годишен абонамент за списание Grazia

- 2 книги "Вторият пол" на Симон дьо Бовоар от издателство Colibri

НАУЧЕТЕ ТУК КАКВО НИ СПОДЕЛИ НИККА, ЕДНА ЖЕНА СЪРВАЙВЪР

В края на миналата година, с подкрепата на Британското посолство в България, общността на #ЖенитеSurvivors към фондация Emprove премина професионален курс по творческо писане при британските автори Д-р Уил Бъкингам и Д-р Хана Стивънс. Това резултира в създаването на близо 30 микро истории в жанра флаш фикшън, базирани на идеята за пробуждането във всяка негова форма - емоционална, ментална, социална и физическа. Жените имаха възможност освен да придобият ново умение, така и да излеят душата си в писмена форма по един деликатен и красив начин. "Да се усетиш приет не заради лицето си, а заради това, което излиза от теб - историята ти." - така терапевт Славка Зидан окачестви силата на това да използваш изкуството за себеизразяване.

Ето защо екипът на Emprove призовава и теб: "Напиши свой микро разказ за пробуждането. Очакваме твоята история до 30 април 2022 на contact@emproveproject.eu”

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама