И д-р Милен Врабевски подкрепя "Направи го за България"


И д-р Милен Врабевски  подкрепя "Направи го за България"

След дългогодишната си подкрепа за фондация "Искам бебе" и активното участие в националната кампания "Голямото семейство", д-р Милен Врабевски заяви подкрепата си и за благотворителната инициатива "Направи го за България". Това е още един ефективен начин за реализиране на основна посока, в която д-р Врабевски и Фондация Българска Памет работят вече 10 години – дейности за борба с демографската криза в България.

"Направи го за България" е първата по рода си кампания за насърчаване на раждаемостта, организирана от неправителствената организация ДНК и по инициатива на председателя й Андрей Арнаудов. Кампанията е отворена за двойките, чиито бебета са заченати през 2016 г. Бъдещите родители трябва да качат на страницата на кампанията във фейсбук www.facebook.com/dnknpo селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече родено бебе, с хаштаг #pravimgozabg. За всяка споделена бременност ДНК ще осигури минимум 1 лев на фондация "Искам бебе", за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми.

През есента на 2017 г. за всички деца, които са част от кампанията, ДНК ще организира най-голямото масово кръщене, правено досега в България.

Освен до семействата у нас, идеята е информацията за кампанията да достигне и в нея да се включат, и нашите сънародници зад граница. Дългогодишното партньорство и подкрепа на Фондация Българска Памет за българите от историческата ни диаспора, ще спомогне за разпространението на инициативата и сред общностите в Сърбия, Република Македония, Молдова и Украйна.

"Направи го за България“ се провежда под патронажа на Негово Светейшество Българският Партриарх и Софийски Митрополит Неофит.

В рамките на кампанията ще бъдат реализирани и други събития, насочени към настоящи и бъдещи родители. В сътрудничество с БАН и с представители на гражданското общество ще бъдат изготвени и законодателни инициативи, насочени към стимулиране на раждаемостта.

Повече информация за кампанията на: facebook.com/search/top/?q=dnknpo.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама